DIREKTAN NAPAD NA PIKSIJA: Šokantna objava STRAHINJE ERAKOVIĆA (FOTO)

Autor:

Sport

26.06.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kratko, a oštro.

DIREKTAN NAPAD NA PIKSIJA: Šokantna objava STRAHINJE ERAKOVIĆA (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Strahinja Eraković, srpski je fudbaler koji trenutno nastupa za FK Zenit Sankt Peterburg.

Foto: printscreen/instagram

 

Pretpostavljamo da je Strahinja ovo posvetio Piksiju, zbog situacije na EVRO 2024. 

Dragan Stojković, poznat po svom nadimku Piksi, bivši je srpski fudbaler i reprezentativac Jugoslavije, a danas fudbalski trener. Trenutno je selektor reprezentacije Srbije. Nakon očajnih rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, veći deo Srbije ima želju da Piksi bude smenjen sa svoje pozicije.

Republika

Foto: Starsport

Ispao iz tima i nije išao u Nemačku: Strahinja Eraković

 

Legenda domaćeg fudbala, inače, nikada nije imao podršku većine domaćih navijača, naročito grupa koje bodre dva najveća srpska kluba - Crvenu zvezdu i Partizan. Delije, pristalice kluba čije je boje branio i bio funkcioner, odavno ne žele da da ga vide na svom stadionu. Razlog toga je verovanje da nije dobro vodio klub dok je obavljao funkciju predsednika.

Republika

Foto: YouTube printscreen/Belle amie

 

 

"Delije" su mu pre dve godine poslale jasnu poruku kada je došao na Marakanu kako bi u ulozi selektora ispratio jedan večiti derbi.

Piksi je karijeru započeo u Radničkom iz Niša odakle je 1986. godine prešao u Crvenu zvezdu. Ubrzo je postao kapiten tima i jedan od najboljih fudbalera u Jugoslaviji. Trećeg maja 1989. promovisan je u petu Zvezdinu zvezdu. Godine 1990. prešao je u francuski Olimpik iz Marseja sa kojim je već u prvoj sezoni došao do finala Kupa evropskih šampiona u kojem se njegov klub sastao upravo sa Crvenom zvezdom, a Stojković je odigrao svega nekoliko minuta. Iz Olimpika je prešao u Veronu gde je proveo jednu sezonu. Igračku karijeru je završio u Nagoji.

Za reprezentaciju Jugoslavije je u periodu od 1983. do 2001. godine odigrao 84 utakmice i postigao 15 golova. Igrao je na dva Svetska prvenstva (1990. i 1998), dva Evropska prvenstva (1984. i 2000) i dva Olimpijska turnira (1984. i 1988).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Neko

26.06.2024 23:49

Naravno da treba da ode... niko ga ne zeli

Vesa

28.06.2024 06:27

Ne treba da ode, treba da vrati pare, kao i svi fudbaleri. Da im se uzme ono što nisu zaradili jerbo su ukrali. Kad tako bude bilo igraće ko zna a ovakvi paceri da okopavaju baštu