DOKLE BRE VIŠE?! UEFA Albancima ponovo PROGLEDALA KROZ PRSTE! Za vređanje i provociranje SRBA - SMEŠNA SANKCIJA!

Autor:

Sport

19.06.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruki aršini i bezobrazluk!

DOKLE BRE VIŠE?! UEFA Albancima ponovo PROGLEDALA KROZ PRSTE! Za vređanje i provociranje SRBA - SMEŠNA SANKCIJA!

Foto: Tanjug/AP

Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da kazni Fudbalski savez Albanije zbog ponašanja navijača na prvom meču Evropskog prvenstva protiv Italije. Iako rezultat meča nije bio u njihovu korist, navijači su bili u fokusu zbog svojih postupaka.

Albanski savez kažnjen je iznosom od 37.375 evra. Od tog iznosa, 10.000 evra se odnose na prenošenje neodgovarajućih poruka tokom prenosa, uključujući simbol dvoglavog orla. Za paljenje vatrometa kažna iznosi 10.000 evra, dok je 12.375 evra izdvojeno za bacanje predmeta. Dodatnih 5.000 evra plaća se zbog upada navijača na teren, dok će 10.000 evra biti plaćeno zbog emitovanja neprikladnih poruka.

Navijači su na meču protiv Italije ispoljili svoje nezadovoljstvo na različite načine, uključujući bacanje predmeta na teren, paljenje baklji i čak ulazak jednog navijača na teren. Ovakvo ponašanje izazvalo je reakciju UEFA-e i rezultiralo kaznom za Fudbalski savez Albanije.

Odluka UEFA izazvala je različite reakcije u javnosti. Dok su neki osudili ponašanje navijača i podržali kaznu, drugi su kritikovali UEFA zbog navodnog nedostatka reakcije na političke i militantne poruke koje su se pojavile tokom meča.

Kazna Fudbalskom savezu Albanije predstavlja jasan signal da UEFA neće tolerisati nedolično ponašanje navijača na sportskim događajima. Međutim, čini se da postoje dvostruki aršini jer je naš FSS u sličnim situacijama znatno teže sankcionisan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading