BIRMANČEVIĆ CITIRAO ŽIVOJINA MIŠIĆA PRED DANSKU: KO NE ZNA ZA STRAH, TAJ IDE NAPRED! Pobednici idu na POBEDU, NEMA kalkulacija!

Autor:

Sport

23.06.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa puca od samopouzdanja.

BIRMANČEVIĆ CITIRAO ŽIVOJINA MIŠIĆA PRED DANSKU: KO NE ZNA ZA STRAH, TAJ IDE NAPRED! Pobednici idu na POBEDU, NEMA kalkulacija!

Foto: Republika

Birmančević

Fudbaleri Srbije u utorak igraju protiv Danske odlučujući meč grupne faze EVRO 2024, a Veljko Birmančević je tim povodom govorio pred srpskim i stranim medijima.

Za kraj konferencije je citirao Živojina Mišića.

- Mislim da je u fudbalu najvažnije da svaki igrač stane pred ogledalo i kaže "ti si najvažniji", kada to uradimo, tada ćemo da ostvarimo rezultat. Odgovornost uvek postoji, moraš ti da uradiš sve što imaš do sebe, ne možeš da se oslanjaš na drugog. Kada daš 100 odsto, onda će i ovaj do tebe da da. Kako je rekao Živojin Mišić, ko nema strah, taj ide napred. Bitno je da imamo strah, svesni smo odgovornosti, idemo na pobedu.

Da li se čuo sa trenerom iz kluba koji je Danac?

- Čuo sam se sa trenerom, jer je napustio klub i otišao u Fejenord, poželeli su mi sve najbolje, takođe i kondicioni trener, koji je kondicioni Danske. Meni je najbitnije da mi pobedimo, da li će oni biti tužni, to mi nije toliko bitno.

Šta je prednost Srbije u odnosu na Dansku?

- Imamo sjajne napadače, igraju u Ligi šampiona, mislim da je ovo naša snaga, mislim da možemo protiv njih da igramo dobar fudbal, ali dobra stvar je da naši odbrameni igrači igraju dobro na ovom EVRO.

Strani novinar postavio je pitanje Veljku o samopouzdanju tima.

- Mislim da samopouzdanje nije problem za ovaj tim, imamo ga mnogo. Ove sezone smo u klubovima igrali dobro i ovde smo došli sa samopouzdanjem. Verujem da možemo da uradimo nešto veliko, vreme je za našu zemlju, navijače, karijeru. Ova utakmica je ključna, ali imamo važne igrače koji mogu da promene igru, daju gol ili asistiraju, nadam se da će naši napadači odigrati dobru utakmicu.

Sada su na redu pitanja stranih medija.

Čini se da Srbija na svakom prvenstvu "dođe do zida".

 

-  Ove reprezentacija je pre mog dolaska ostvarila vrhunske rezultate, igrali su SP i Euro, mislim da nema igrača koji ne smatra da treba da napravimo iskorak da prođemo grupnu fazu, utakmice su se tako namestile, protiv Slovenije je moglo da bude 2:0 - 3:0, i prošli bismo dalje. Sad mora da se pokaže karakter, ali pošto znam kakva smo grupa, verujem da možemo to da uradimo i da ćemo uraditi to u utorak, da izađemo iz te komfor zone.

Birmančević nije hteo da otkrije zašto izlazi bos na teren.

- To radim i u klubu, to se ne otkriva, ne želim da otkrijem.

Srbija nije na pravi način ušla u mečeve na EVRO.

 

 

- Engleska igra svake dve godine ili Euro ili SP, oni znaju kako da uđu u te utakmice, verovatno je to bilo na njihovoj strani u prvoj utakmici. Mora da se popravi taj ulazak u prvih 15 minuta, ali bitno je da se posle toga podignemo. Primili smo gol, ekipa je pokazala da možemo da se podignemo. Sada nema više kalkulacija, moramo da da krenemo od starta.

Srbiji bi u nekom slučaju odgovarao i remi za prolazak dalje. U slučaju pobede rival će verovatno biti Nemačka.

- Mi prvo moramo da pobedimo, posle toga ko će da dođe, to je neka druga priča, o tome ćemo verovatno pričati kada obavimo prvi deo posla. U fudbalu se nikada ne zna, moramo prvo da završimo posao u utorak. Već sam igrao godinama evropske utakmice, protiv najjačih ekipa, ove godine sam dao gol i protiv Betisa i Liverpula, nije ovo nešto novo za mene. Kod svakog fudbalera dođe momenat da napravi iskorak, mislim da ja to moram da pokažem na ovim utakmicama - rekao je Birma, pa dodao:

- Inače u životu nikada ne možeš da ideš na bod, u životu uvek moraš da gledaš da ideš na pobedu. Pobednici idu na pobedu, kada kalkulišeš u životu, uvek ćeš izgubiti.

Šta je to što je najveći kvalitet Danske?

Republika

Foto: Republika

Birmančević na konferenciji

- Igrao sam u Švedskoj, znam kako razmišljaju Skandinavci, igraju odličan fudbal, taktički su dobro postavljeni, u svakom momentu znaju šta rade, ali nama nema opcija za komfor, došli smo do zida, nema nazad i može samo napred. Ako hoćeš napred, moraš da pobediš, kako će to biti, koji deo taktički, to ne mogu da otkrivam, ali gledajući igrače i mene, svi su spremni da daju sto odsto, mnogo smo naučili iz ove dve utakmice, spremni smo da damo sve za Srbiju i za navijače koji su došli da nas podrže.

Slobodan dan je mnogo značio čitavoj ekipi.

- Mnogo nam je značio, bili smo tri nedelje zatvoreni u hotelu, nismo videli ljude, samo u hotelu, mislim da nam je značilo da prošetamo gradom, ne razmišljamo o fudbalu, video sam igrače da su došli sa novom energijom, mislim da je to dobro, da damo maksimum u utorak.

On je iz drugog plana ostavio odličan utisak ulazeći s klupe protiv Engleske i Slovenije.

Čast je igrati za nacionalni tim na ovako velikom takmičenju. Ja sam spreman, igrao pet, deset ili 90 minuta, to je najmanje bitno. Važnio je da pobedimo, da prođemo grupu. Spreman sam za sve opcije, šta god selektor odluči - počeo je Birmančević.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading