NOVAK SAZNAO RIVALE NA VIMBLDONU: Đoković izbegao Alkaraza i Medvedeva, ali ima nagazne mine

Autor:

Sport

28.06.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole najpre udara na kvalifikanta iz Češke.

NOVAK SAZNAO RIVALE NA VIMBLDONU: Đoković izbegao Alkaraza i Medvedeva, ali ima nagazne mine

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković igraće na ovogodišnjem Vimbldonu, koji se održava od 1. do 14. jula. Poručio je Nole da ako vidi da nije dovoljno spreman posle operacije kolena, zbog povrede koju je zadobio na Rolan Garosu pa se povukao iz Pariza, da neće ni biti u žrebu za treći grend slem sezone, a ako bude tako onda će i na teren. Žreb se odžava danas od 11 časova u Londonu, a naš as je saznao imena potencijalnih rivala na putu ka rekordnom 25. grend slemu, a osmom na Vimbldonu.

11:55 - U drugom kolu Novaka čekaju Ferli ili Moro Kanjas. U trećoj rundi prete Ečeveri ili Popirin. U osmini finala Đoković bi mogao na Runea ili Hačanova. Potencijalni protivnici u polufinalu su, dakle, Zverev, Rubljov, ili Cicipas. U drugoj polovini žreba ostali su Siner, Alkaraz i Medvedev

 

 

11:50: Prvi protivnik Noletu biće Vit Kopriva! U pitanju je kvalifikant iz Češke.

11:45 - Novak je imao sreće, za sada - Izbegao je Karlosa Alkaraza u polufinalu i Danila Medvedeva u četvrtfinalu. Prema projektovanom četvrtfinalu, Novak ide na Hurkača, a potom na Zvereva ili Rubljova.

 

 

 

11: 43 - Karlos Alkaraz kao branilac titule prvo će igrati protiv Estonca Marka Lajala

11:39 - Miomir Kecmanović na startu igra sa Sumitom Nagalom iz Indije

11:38 - Dušan Lajović ide na Bugarina Grigora Dimitrova

Republika

Foto: Vimbldon/printscreen

 

 

11:37 - Prvi nosilac Janik SIner u prvom kolu igra protiv Janika Hanfmana, 95. na ATP listi.  Već u drugoj rundi bi Siner mogao da ide na sunarodnika Matea Beretinija

11:35 - u Novakovoj polovini žreba za sada SU Rubljov, Fric, Rune, Cicipas, Zverev, Hurkač, De Minor.

Iako je bilo dileme da li će Nole igrati u Londonu, organizatori Vimbldona potvrdili da će ga žebati, a drugi teniser sveta se za sada nije oglasio i potvrdio učešće, mada je pre nekoliko dana rekao da će do žreba doneti odluku pa se pretpostavlja da to što je u žrebu znači i da će krenuti u pohod na osmu titulu na londonskoj travi.

Da ima ćemu da se nada moglo se videti tokom jučerašnjeg treninga sa Janikom Sinerom, prvim reketom sveta. Novakovo desno koleno deluje u redu, a u Londonu će imati priliku da sazna koliko sme da ga opterećuje. Sigurno da, nedajbože, ako bude bilo kakvih problema, da Đoković neće zapinjati i rizikovati novu povredu budući da posle Vimbldona predstoje i Olimpijske igre u Parizu.

Podetimo, Đoković u Londonu brani finale i 1.200 bodova. U finalu 2023. ga je savladao Karlos Alkaraz. Mladi španski teniser imao je sve u svojim rukama ove sezone i dobrim rezultatom prethodne nedelje mogao je da ostavi Đokovića na trećem mestu ATP liste, ali je bolnim porazom od Džeka Drejpera izgubio bodove i omogućio povređenom srpskom sportisti da se vrati na drugu poziciju i sebi olakša žreb. Naravno, puno toga se pita i prvi na svetu, Janik Siner, kojem najviše ide u prilog da Novak i Karlos ne ponove rezultate od prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading