SNIKOMETAR, ŠTA JE TO? Tehnologija koja je uzdrmala EVRO 2024

Autor:

Sport

17.06.2024

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena tajna koja je promenila tok Evra 2024.

SNIKOMETAR, ŠTA JE TO? Tehnologija koja je uzdrmala EVRO 2024

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Slovačke na EURO 2024

Reprezentacija Slovačke napravila je prvo iznenađenje na EURO 2024 pobedivši Belgiju sa 1:0 u okviru grupe D. Ovaj meč će ostati upamćen po jednom detalju - poništenom drugom golu Belgije u 86. minutu, kada je Romelu Lukaku bio strelac. Naime, krilo Belgije, Luis Openda, pri trčanju dotakao je loptu rukom, zatim probio po levom krilu terena i poslao loptu Lukakuu, koji je matirao golmana Slovačke. Međutim, VAR je intervenisao i gol je poništen.

Snikometar - tehnologija koja menja pravila igre

Pre turnira najavljeno je korišćenje "Snikometra" tokom Eura 2024, a pri kontaktu lopte sa rukom Opende, Snikometar je prvi put i korišćen. Ali šta je zapravo Snikometar? To je tehnologija koja se koristi u kriketu, detektuje zvučne frekvencije i pomaže da se utvrdi da li su dva objekta došla u kontakt jedan sa drugim. Prvi put je uveden u kriket 1990-ih, gde gledalac može da analizira zvuk i video reprize kako bi utvrdio da li je lopta udarila palicu.

Novak, pariske priče - knjiga o slavnom teniseru

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Ova knjiga, na 320 stranica, ilustrovana do sada neviđenim fotografijama, predstavlja život slavnog tenisera Novaka Đokovića. Svi zainteresovani mogu da se upuste u emotivne trenutke njegovog života i da ga upoznaju u jednom potpuno drugačijem svetlu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading