JAKO NEVREME STIŽE U OVE DELOVE ZEMLJE! Olujni oblak će napraviti haos! HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

26.06.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moguće je da će biti i pojave grada, kao i kratkotrajno jakog i olujnog vetra u područjima gde padaju ovi pljuskovi, kaže se u hitnom upozorenju RHMZ.

JAKO NEVREME STIŽE U OVE DELOVE ZEMLJE! Olujni oblak će napraviti haos! HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić,Shutterstock, freesvg.org

Vreme

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

- Snažni oblaci koji se brzo razvijaju nad područjem Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, kao i pojedinim delovima Beograda i južnog Banata, dovešće do lokalno jako jakih pljuskova praćenih grmljavinom. Moguće je da će biti i pojave grada, kao i kratkotrajno jakog i olujnog vetra u područjima gde padaju ovi pljuskovi.

Nevreme je danas napravilo haos širom Srbije, a najgore je bilo u Kragujevcu, Novom Pazaru i Beogradu.

Usled jakog nevremena koje je danas pogodilo Kragujevac, napravljena je ogromna materijalna šteta, a jedna osoba je i povređena.

RHMZ je istakao da će do petka biti veoma nestabilno.

- Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - kaže se dalje u najavi RHMZ.

Upozorenje na grmljavinske nepogode dato je i za Beograd.

- Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading