NAPIŠITE DA SAM FIZIČKI SPREMNIJI OD TADIĆA, SLOBODNO! Rajković se našalio na račun kapitena Srbije!

Autor:

Sport

17.06.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema narušavanja atmosfere!

NAPIŠITE DA SAM FIZIČKI SPREMNIJI OD TADIĆA, SLOBODNO! Rajković se našalio na račun kapitena Srbije!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije nesrećno je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "Orlovi" su poraženi od selekcije Engleske rezultatom 0:1 (0:1) u prvoj rundi Grupe C, pa će šansu za prolaz tražiti u narednim mečevima protiv Slovenije i Danske.

Gol primljen u ranoj fazi, na isteku 13. minuta, od strane Džuda Belingema, koštao je Piksijeve izabranike povoljnijeg rezultata, ali su po prikazanom na Feltins areni u Gelzenkirhenu naši fudbaleri zaslužili remi u najmanju ruku.

Ostaje žal za šansama Mitrovića, Vlahovića i Tadića, međutim, iskusniji sastav Engleske uspešno je sačuvao kapital i na kraju upisao trijumf na premijeri.

Ipak, i Englezi su imali svoje šanse, a najzaslužniji za Kejnovu prečku bio je fenomenalni Predrag Rajković koji mu je odbranio zicer.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković posle meča bio je vidno neraspoložen zbog pomalo nezasluženog poraza, a dodatno je buru podigla izjava Tadića koji je bio nezadovoljan jer nije počeo meč na terenu. Upravo se golman reprezentacije Srbije Rajković osvrnuo na tu izjavu kapitena "orlova".

- Slobodno napišite da sam fizički spremniji od Tadića - naveo je Rajković.

Golman reprezentacije veruje da mogu da ostvare pozitivan rezultat protiv Slovenije i Danske.

U drugom poluvremenu smo igrali zaista dobro. Imali smo posed, mislim da je falio samo taj završni pas i da budemo malo konkretni u zavšrnici. Engleska je dobra i čvrsta ekipa, svi znamo da je jedan od favorita. Drugo poluvreme je pokazatelj da imamo dobru ekipu i da je ovo bio loš dan i nesreća da u prvih 15 minuta primimo gol. Verujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat protiv Danske i Slovenije - istakao je čuvar mreže Majorke i dodaje:

- Veliki žal ostaje za propuštenim šansama. Englezi nisu neki bauk, istina, imaju igrače koji igraju u odličnim klubovima. Kada smo izašli na teren videli smo da možemo. Svi smo se spremali, sva trojica golmana smo se spremali i svima je velima želja i čast da igramo za reprezentaciju, tako i meni. Uvek sam spreman da pomognem reprezentaciji - jasan je Rajković.

Osvrnuo se na svoje odbrane protiv Engleza.

- Trentov šut je bio nezgodan iz daljine, nije mogla da se uhvati lopta, imala je neku čudnu putanju, pa sam dobro reagovao. Na kraju krajeva nismo primili gol. Što se tiče šuta Kejna, bio je dobar udarac, ali i dobra interevencija. Uspeo sam dva od tri puta da sačuvam mrežu, nažalost kod Belingema nisam mogao. Trebamo da se oporavimo posle ove utakmice - rekao je Rajković.

Foto: Republika

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading