SUDBINA JE TAKO HTELA! INSPIRATIVNA PRIČA KRISTIJANA ERIKSENA: Tačno 1100 dana od kad je DOŽIVEO SMRT na EVRO, dao je gol za Dansku

Autor:

Sport

16.06.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na poluvremenu vode protiv Slovenije

SUDBINA JE TAKO HTELA! INSPIRATIVNA PRIČA KRISTIJANA ERIKSENA: Tačno 1100 dana od kad je DOŽIVEO SMRT na EVRO, dao je gol za Dansku

Foto: Profimedia

Bio je 12. jun 2021. godine kada se dogodio trenutak koji je zaledio srca ljubitelja fudbala širom sveta, a kao juče da je bilo. Kristijan Eriksen, danski fudbaler, kolabirao je na terenu tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu. Scene su bile uznemirujuće, a briga za Eriksena bila je prioritet svih prisutnih. Međutim, iako je praktično doživeo kliničku smrt, uz podršku medicinskog tima i brze reakcije, Eriksen je uspeo da preživi ovaj dramatičan trenutak tokom kog je i njegova supruga čak utrčala na teren.


Nakon ovog dramatičnog događaja, Eriksen je dobio medicinsku podršku, uključujući i ugradnju defibrilatora, kako bi mogao nastaviti svoju fudbalsku karijeru. Međutim, Eriksen se vratio na teren posle samo pola godine kao član Brentforda, a tačno 1100 dana od kada je praktično umro na terenu, našao se i u startnoj postavi danske reprezentacije ponovo na Evropskom prvenstvu. U prvoj utakmici protiv Slovenije, u 17. minutu, Eriksen je postigao gol, simbolično označavajući svoj povratak i hrabrost kojom je prevazišao prethodne izazove.

Ovaj povratak nije samo sportski trijumf, već i inspiracija i simbol nade za mnoge ljude širom sveta. Eriksenova hrabrost i upornost su postali inspiracija za mnoge, dok je njegov gol u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu bio emotivan trenutak za sve koji su pratili ovu priču.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading