NEPOŠTOVANJE: Englezi krše pravila EVRO-a, pustili strogo zabranjenu pesmu

Autor:

Sport

16.06.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će ih skupo koštati.

NEPOŠTOVANJE: Englezi krše pravila EVRO-a, pustili strogo zabranjenu pesmu

Foto: Preentscreen/X

Fudbaleri Srbije sastaće se danas sa Engleskom u prvom meču na Evropskom prvenstvu, a utakmica C grupe odigraće se u Gelzenkirhenu od 21.00. Imajući u vidu da će na stadionu Šalkea biti veliki broj naših navijača, kao i Engleza, ali i to da Nemci imaju veoma stroga pravila i propise, Fudbalski savez Srbije se oglasio hitnim saopštenjem na sam dan meča. Ovim apelom htelo se da se da se pošalje jasna poruka.

Oštoro upozorenje domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu, upućeno pristalicama Engleske, nije urodilo plodom.

Iako su upozoreni da je pesma "Deset nemačkih bombardera" strogo zabranjena tokom Evropskog prvenstva i da će oni koji je budu pevali platiti žestoku kaznu, Englezi ne haju. Koriste svaku moguću priliku da isprovociraju domaćina.

U pitanju je pesma "10 German Bombers" (10 nemačkih bombardera), koja asocira na ratnu tematiku odnosno na Drugi svetski rat. Pesma se odnosi na nemačke avione koje su pripadnici britanskog Kraljevskog vazduhoplovstva (RAF) obarali tokom Drugog svetskog rata, a završava se stihovima:

"Više nije bilo nemačkih bombardera u vazduhu".

Ovu kontroverznu pesmu engleski navijači pevaju svaki put kada se susreću sa Pancerima, a sada su iskoristili priliku da je zapevaju i usred Nemačke.

Britanska policija zamolila je navijače Tri lava ne pevaju ovu pesmu. Načelnik policije Piter But istakao je da nema pravnih mehanizama da zbog ovakvih pesama navijačima bude zabranjeno da prisustvuju utakmicama, ali da postoji mogućnost izdavanja novčanih kazni .

Ipak, apeli nisu urodili plodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading