POZNATO KO SUDI MEČ ENGLESKA - SRBIJA! Već je bio TALIJA "orlovima", ali i Zvezdi!

Autor:

Sport

14.06.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni i cenjeni arbitar!

POZNATO KO SUDI MEČ ENGLESKA - SRBIJA! Već je bio TALIJA "orlovima", ali i Zvezdi!

Foto: Tanjug/AP

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas je saopštila da je Italijanski arbitar Danijele Orsato određen za glavnog arbitra meča Srbija - Engleska koji se igra u nedelju od 21 čas u Gelzenkirnehu. Ovo je izazvalo dosta pažnje u fudbalskim krugovima s obzirom da će četvorica Italijana i jedan Slovak biti na terenu tokom ovog meča. Pomoćnici Orsatu na terenu biće zemljaci Ćiro Karbone i Alesandro Đalatini.

Orsato će biti podržan od strane četvorice kolega, od kojih su trojica takođe iz Italije. Pomoćnici na terenu biće Ćiro Karbone i Alesandro Đalatini, dok će četvrti sudija biti Slovak Ivan Kružliak. U VAR sobi će se nalaziti još jedan Italijan, Masimilijano Irati.

Danijel Orsato (48) je iskusni arbitar koji se približava kraju svoje karijere. Evropsko prvenstvo je poslednje veliko takmičenje na kom će suditi pre odlaska u penziju. Njegova poslednja evropska klupska utakmica bila je polufinale Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Borusije iz Dortmunda, na kojoj su ga kamere snimile kako plače.

Inače, Orsato je našoj reprezentaciji sudio u Portugalu kada je Mitrović postigao pogodak za pobedu novembra 2021. godine. Takođe, bio je taličan i Crvenoj zvezdi. On sudio prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između crveno-belih i Salcburga na Marakani. Tada je bilo 0:0, da bi srpski šampion u revanšu u Austriji došao do 2:2 i izborio grupnu fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading