SAUTGEJT SE PRAVDA PRED SRBIJU! "Ne očekujte od NJEGA da bude SPASILAC"!

Autor:

Sport

08.06.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi razočarali u generalnoj proveri protiv Islanda.

SAUTGEJT SE PRAVDA PRED SRBIJU! "Ne očekujte od NJEGA da bude SPASILAC"!

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Engleske, Geret Sautgejt, upozorio je javnost da ne očekuje da će Džud Belingem biti spasilac Engleske na Evropskom prvenstvu.

Prvotimac Reala će intenzivirati svoje pripreme za otvaranje turnira protiv Srbije naredne nedelje, nakon što je dobio vreme za odmor nakon ključne uloge u osvajanju Lige šampiona i La Lige sa gigantom iz Madrida.

Pritisak će biti veliki na 20-godišnjaka da pokaže zašto ga sada proglašavaju potencijalnim osvajačem "Zlatne lopte". Međutim, nakon što je njegov tim dobio veliki šamar od autsajdera Islanda na Vembliju (0:1), u petak uveče, Sautgejt smatra da bi bilo nepravedno stavljati očekivanja cele zemlje na Belingemova pleća.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džud Belingem u skoku slavi gol

- Ne stavljamo sve na Džuda. Imamo mnogo dobrih igrača i kolektivno se trudimo da osvojimo ovaj turnir. Ako se oslanjamo samo na jednu osobu, to neće biti tim koji pobeđuje. Džud, naravno, ima fantastičan mentalitet i imaće veliki uticaj na celu grupu. Siguran sam da će on podići ekipu, ali nije samo njegova odgovornost. Svi mi moramo da se fokusiramo, da se uverimo da je naš mentalni sklop ispravan, a kao stručni štab radimo na oblastima koje moraju biti bolje nego što su bile protiv Islanda - rekao je selektor "gordog albiona".

Sautgejt se suočava sa defanzivnim problemima pred start takmičenja, jer Hari Megvajer nije bio u mogućnosti da se priključi timu zbog povrede, pa je otpao sa spiska, a njegov saigrač iz Mančester junajteda, Luk Šo se bori da bude fit za prvu utakmicu nakon četvoromesečne pauze zbog povrede zadnje lože. Džon Stons je napustio Vembli u petak uveče sa jakim zavojem oko skočnog zgloba nakon što je zamenjen na poluvremenu, koji takođe ima istoriju povreda.

- Razgovarali smo posle utakmice o tome šta mora da bude bolje i detaljno ćemo raditi na tim stvarima. Ponekad loša igra može zaista da usmeri pažnju na osnovne stvari u igri koje moraju biti ispravne. Možda smo poslednjih nedelja malo previše pričali o tome šta želimo da postignemo sa loptom. Ako nismo dobri bez lopte, kao što nismo bili protiv Islanda, onda možemo da imamo problema protiv bilo koje ekipe - istakao je Geret Sautgejt.

Podsetimo, vicešampion Evrope startuje protiv Srbije na stadionu u Gelzerkirhenu, u prvom kolu Grupe C, a početak tog meča je od 21 čas. U drugom susretu sastaju se Slovenija i Danska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading