STOJKOVIĆ BLISTA: "Najvažnije je pobediti"! Selektor Srbije napravio ŠOU na pitanje da li zna startnih 11 za EP? Njegov ODGOVOR bio je HIT! (VIDEO)

Autor: Dražen Ostojić

Sport

08.06.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativci blistali u Stokholmu na oproštaju Zlatana Ibrahimovića.

STOJKOVIĆ BLISTA: "Najvažnije je pobediti"! Selektor Srbije napravio ŠOU na pitanje da li zna startnih 11 za EP? Njegov ODGOVOR bio je HIT! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Srbija je pobedom u Švedskoj najavila berićetno učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

"Orlovi" su sjajnom igrom i sa tri pogotka pokazali selekciji "tri krune" zbog čega neće biti učesnik završne smotre takmičenja, dok je selektor našeg nacionalnog tima Dragan Stojković Piksi imao razloga za zadovoljstvo:

- Mislim da smo postigli ono što smo hteli, naš plan je bio ovakav, ovo što ste videli. Taktički i fizički smo bili dobro danas i zadovoljan sam motivacijom. Iako je prijateljski meč, morali smo da damo najbolje od sebe da pobedimo dobru selekciju Švedske. Sad je vreme za dan pauze i pripremamo se za EP. Engelska je prvi meč, jako teško, pa ćemo videti. Krećemo sa 0:0, igra se 10 na 10 na terenu ili 11 na 11 kako hoćete. Sve je moguće, ali sada govoriti o Engleskoj... Ima dosta vremena da analiziramo ko će da igra, kako ćemo da igramo - rekao je Piksi na početku konferencije, pa nastavio:

Foto: republika.rs/Dražen Ostojić

 

- Švedska je dobro počela, posebno u prvih pola sata. Kontrolisali su igru pasom, za mene je to dobar tim, Isak je bi na klupi, važan je za Šveđane. Na kraju, ja mislim da smo počeli dobro da igramo i kažnjavali smo domaćina svaki put kad smo imali prilike. Ovo je bio naš plan pre EP, da igramo protiv jakog tima i Šveđani su jak tim. Zadovoljan sam kako smo igrali. Sve je dobro bilo, treba ostati skroman. Nas tek očekuje najvažnije i trudićemo se da Srbija pokaže dobro lice na EP.

Da li je 3:0 visok rezultat,odnosno, varka?

- Važno je pobediti. Da li je previsoko ili nije, to nije bitno, bitno je da smo delovali koncentrisano, da smo se dosta borili i da su igrači shvatili da moraju da igraju u oba pravca. Golove koje smo dali, dali smo posle prelepih akcija, reagovali smo na način kako trebamo, da svaki momenat koji nam se pruži uspemo da materijalizujemo. Ali treba ostati skroman i ne treba previše praviti euforiju. Nisam pristalica toga, odradili smo dobru utakmicu i sve u svemu put u Stokholm nije bio uzaludan, i naš plan smo sproveli u delo. I izmene su doprinele tome da igrači shvate da moraju da daju svoj maksimum.

Republika

Foto: Republika.rs

Republika u Stokholmu

Borbenost?

- Radili smo na tom segmetnu, pokušavamo kroz treninge i sastanke. Pa ne sedimo skrštenih ruku i pijemo kafe ceo dan, nego smo fokusirani na ono što tim treba da pokaže na terenu. Borbenost je segment koji može sigurno da me zadovolji. Svi se bore, svi trče, žrtvuju se. Da biste pobedili morate da se žrtvujete u tom segmentu. Nekada morate da patite, ali to je sastavni deo igre. Ova utakmica je pokazala da smo na fizičkom planu zaslužili čistu desetku. Tako moramo da se ponašamo u svakoj utakmici.

Srbija je dala tri gola, nijedan primljen?

- Raduje kad se desi da sačuvamo gol. Naš cilj je uvek da postignemo gol, da napravimo lepu akciju, taj ofanzivni kod koji hoću nećemo menjati. Odlično je što nismo primili gol, opet dati tri gola Šveđanima nije nimalo lako.

Na pitanje da li u glavi ima startnih 11 za početak EP, selektor je kao iz topa odgovorio:

- Imam u glavi samo da se vratim kući večeras, to je najvažnije - istakao je Dragan Stojković Piksi, selektor srpskih fudbalera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading