SELEKTOR ENGLESKE DONEO ŠOKANTNU ODLUKU! Na Srbiju BEZ ZVEZDA Sitija i Junajteda!

Autor:

Sport

06.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neočekivan potez Sautgejta!

SELEKTOR ENGLESKE DONEO ŠOKANTNU ODLUKU! Na Srbiju BEZ ZVEZDA Sitija i Junajteda!

Foto: Tanjug/AP

Džek Griliš

Selektor Engleske, Garet Sautgejt, izazvao je veliko iznenađenje na "ostrvu" odlukom da ne povede dve zvezde premijerligaškog fudbala na predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Dve zvezde Mančestera - Hari Megvajer iz Junajteda i Džek Griliš iz Sitija neće biti deo tima koji će se boriti za evropski trofej.

Izostanak Harija Megvajera iz ekipe nije iznenađenje, uzevši u obzir činjenicu da je poslednju utakmicu odigrao u aprilu, a nije trenirao sa timom od početka priprema. Iako je bivši kapiten Junajteda kvalitetan igrač, njegovo stanje i nedostatak treninga doveli su do odluke selektora da ga ne uvrsti među 26 fudbalera koji će putovati na turnir.

Sa druge strane, odluka da ne povede Džeka Griliša izazvala je poprilično veće iznenađenje. Iako Griliš poseduje kvalitete koji mogu da prelome utakmicu, njegova forma tokom protekle sezone nije bila na očekivanom nivou. Ipak, njegova uloga u osvajanju Lige šampiona sa Mančester sitijem 2022/2023. godine pokazuje da poseduje veliki igrački kvalitet, ali je svakako ovo vrlo neočekivan potez.


Pored Megvajera i Griliša, van tima će biti i Džejms Medison, Kertis Džons, Džarel Kvansa, Džejms Traford i Džarad Brantvajt.

Engleska će svoj nastup na Evropskom prvenstvu započeti utakmicom protiv Srbije 16. juna. Konačni spisak igrača koji će predstavljati Englesku na turniru biće objavljen u četvrtak popodne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading