ENGLEZI ZNAJU DA IH ČEKA PAKAO PROTIV SRBIJE: Sada svi uzalud prizivaju svoje TAJNO ORUŽJE

Autor:

Sport

04.06.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znaju navijači da im neće biti lako u Nemačkoj, ali ni kod kuće.

ENGLEZI ZNAJU DA IH ČEKA PAKAO PROTIV SRBIJE: Sada svi uzalud prizivaju svoje TAJNO ORUŽJE

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije i Engleske odigraće prvi meč na EVRO 2024 u Gelzenkirhenu 16. juna, a kako su na Ostrvu svesni snage izabranika Dragana Stojkovića Piksija počeli su da razrađuju svaki detalj tog meča. Jedan poseban faktor pao im je na pamet, a to je vreme. Naime, nije tajna da bi Englezi voleli da tog dana u Nemačkoj pada kiša kako bi imali uslove na koje su uglavnom navikli.

To se izgleda neće desiti. Engleski meteorolozi prognoziraju da će 16. juna u Gelzenkirhenu biti 23 stepena uz slab vetar i nešto malo više vlage. S druge strane, u Engleskoj nije kao što je nekad bilo, pa nije nemoguće da izabranici Gereta Sautgejta budu morali da se privikavaju na paklene vrućine kod kuće, a onda da se rashlade u Nemačkoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Engleske

Naime, dok Engleska započinje svoju borbu za slavu na EVRO 2024, delovi Britanije su pod talasom vreline. Ekipa pod vođstvom Sautgejta će se suočiti sa Srbijom, a utakmica će se po engleskom vremenu igrati u 20 časova (21 čas po srpskom i nemačkom vremenu), pa se očekuje da će bašte pabova biti prepune zbog talasa vrućine. Mapa vremena, koju su napravili prognozeri na Ostrvu, pokazuje da će delovi južne Engleske i istočnih područja biti najtopliji. Predviđa se da će se u delovima južnog Londona tokom vikenda otvaranja utakmice njihovog tima biti 30 stepeni Celzijusa.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Engleske

Razlog za ovako visoke temperature je povećana vlažnost vazduha, i iako se stvarna temperatura verovatno neće popeti iznad 20 stepeni u većini delova zemlje, osećaće se kao da je prisutan "mini-talas vreline" kakav su imali u maju. Temperature su prethodnog meseca bile iznad 24 stepena u Velikoj Britaniji tokom najmanje četiri uzastopna dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading