SUPERKOMPJUTER JE REKAO SVOJE: Ovo su šanse Srbije u grupi i za plasman u osminu finala EVRO 2024

Autor:

Sport

29.05.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće neizvesno u sva tri meča, a i rezultati se očekuju "šareni".

SUPERKOMPJUTER JE REKAO SVOJE: Ovo su šanse Srbije u grupi i za plasman u osminu finala EVRO 2024

Foto: Starsport

Tadić sa reprezentativcima Srbije

Fudbaleri Srbije mogu do osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a onda je zaista sve moguće. To tvrde mnogo poznavaoci fudbala, analitičari, statističari, bukmejkeri, a sada to tvrdi i veštačka inteligencija. Naime, Republika je u želji da prognozira ishode mečeva ,koje će "orlovi" Dragana Stojkovića Piksija odigrati na EVRO 2024, protiv Engleske, Slovenije i Danske pozvala u pomoć superkompjuter i dobila optimistične odgovore.

Naime, veštačka inteligencija očekuje veoma neizvesne susrete u C grupi na EVRO 2024, pa čak i poraz Srbije, ali ne gubi nadu u "orlove" da mogu da odlete u drugu fazu takmičenja. Naime, superkompjuter je na naš upit da prognozira ishod prvog meča protiv Engleske, koji će se odigrati 16. juna u Gelzenkirhenu, bio vrlo rezervisan i odgovor smo dobili posle više pokušaja sa drugačijim formulacijama rečenica. U svakom slučaju, blagu prednost je data našem rivalu, a samim tim i prognoze kažu da bi Srbija mogla biti poražena sa 2:0, ili 2:1.

- Prednost se daje Engleskoj, ali se ni Srbija ne sme otpisati. Pogotovo ako joj budu igrali najbolji fudbaleri. Fudbalski rezultat je uvek teško predvideti - poručila nam je veštačka inteligencija.

Republika

Foto: chatgpt/printscreen

Prognoza na meč Srbija - Engleska

 

Kada je u pitanju ishod drugog susreta, koji Srbija igra protiv Slovenije 20. juna u Minhenu, tu je kompjuter bio na našoj strani, ali jednako oprezno. Konačan ishod glasi 2:1 ili 1:0 za Srbiju.

- Biće to utakmica između jakog napada i jake odbrane. Srbiju predvode Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, ali Slovenija ima na golu jednog od najboljih čuvara mreže na svetu Jana Oblaka. Pobeda Srbije u ovom meču je najviše očekivana i to rezultatom 1:0, mada može biti i sa 2:1 - stoji u odgovoru.

Posle dve utakmice Srbija bi prema veštačkoj inteligenciji trebalo da ima tri boda. U tom trenutku bi Engleska mogla da bude prva sa šest bodova, ili četiri, budući da su prognoze na drugi meč ili tesna pobeda nad Danskom sa 2:1, ili remi od 1:1. S druge strane, Danskoj se predviđa pobeda sa 2:1 nad Slovenijom u prvom kolu.

 

Republika

Foto: chatgpt/printscreen

 

 

Dakle, sudbina prolaza dalje rešavala bi se u trećem kolu. U njemu bi Srbija igrala za prolaz dalje sa drugog mesta C grupe protiv Danske, s tim da je moguć odlazak u osminu finala i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz svih grupa. Prema mišljenju veštačke inteligencije, Srbija ima šansu da odigra nerešeno sa Danskom (1:1), ali i da bude poražena sa 2:1. U tom slučaju, ako ne pobedimo, morali bismo da gledamo i ishode ostalih susreta. U svakom slučaju, prognozirana pobeda Engleske nad Slovenijom u trećem kolu sa 3:0, ili 2:0 nam ide na ruku.

Relativno slične ishode utakmica očekuju i kladionice. Naime, kvota na pobedu Srbije nad Engleskom je čak 7,40, na našeg rivala samo 1,50, dok je za remi kvota 4,40. Što se drugog meča tiče, Srbija je favorit protiv Slovenije sa kvotom 2,00, na X je kvota 3,45, a na pobedu "zmajčeka" čak 4,00. Što se poslednjeg meča u C grupi tiče, očekuje se neizvesnost. Danska je blagi favorit protiv "orlova" sa kvotom 2,30, ona na pobedu Srbije glasi 3,20, dok je na nerešen ishod 3,50.

 

PROGNOZA REZULTATA SRBIJE NA EVRO 2024

Engleska - Srbija 2:0 ili 2:1

Srbija - Slovenija 2:1 ili 1:0

Srbija - Danska 1:1, ili 1:2

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading