HAPŠENJE U BEOGRADU: Policija u stanu mladića našla veliku količinu novca i TRI PIŠTOLJA

Autor:

Hronika

22.05.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

B. P. je određeno zadržavanje do 48 časova.

HAPŠENJE U BEOGRADU: Policija u stanu mladića našla veliku količinu novca i TRI PIŠTOLJA

Foto: Shutterstock, Wikimedia/Srđan Popović

U Beogradu je uhapšen B. P. (28) zbog sumnje da je počinio krivična dela pranja novca i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, saopštio je danas MUP.

Policija je prilikom pretresa stana u kojem neprijavljeno boravi osumnjičeni pronašla oko 214.000 evra, tri pištolja i veću količinu municije. B. P. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Pranje novca je proces kojim pojedinci ili organizacije prikrivaju nezakonito stečena sredstva tako da izgledaju kao legalno zarađena. To se obično radi kroz složene finansijske transakcije koje uključuju prebacivanje novca kroz različite račune ili poslove kako bi se sakrilo njegovo pravo poreklo. Pranje novca obuhvata nekoliko faza:

Ubacivanje: Nezakoniti novac se ubacuje u finansijski sistem. Ovo može uključivati depozite na bankovne račune, kupovinu vrednosnih papira ili drugih imovina.

Raslojavanje: Novac se prebacuje kroz složene transakcije kako bi se sakrilo njegovo poreklo. Ovo može uključivati transfer novca kroz različite bankovne račune, zemlje ili investicione fondove.

Integracija: Prerađeni novac se ponovo uvodi u legalnu ekonomiju kao zakonita sredstva, obično kroz investicije, kupovinu imovine ili poslovne aktivnosti.

Pranje novca omogućava kriminalcima da uživaju u plodovima svojih nezakonitih aktivnosti bez otkrivanja njihovih izvora prihoda. To je ozbiljno krivično delo koje podriva ekonomske i finansijske sisteme, a borba protiv pranja novca je prioritet mnogih vlada i međunarodnih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading