FUNKCIONER POLICIJE U KOLU MAFIJE: Nastavlja se istraga o divljoj gradnji!

Autor:

Hronika

22.06.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među osumnjičenima i jedan funkcioner opštine Surčin, koji se povezuje sa izdavanjem nelegalnih dozvola

FUNKCIONER POLICIJE U KOLU MAFIJE: Nastavlja se istraga o divljoj gradnji!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia

Trojica prvoosumnjičenih u velikoj aferi s divljom gradnjom u Surčinu su iza rešetaka, ali se uskoro očekuje i hapšenje njihovog pomagača, funkcionera policije, saznaje Srpski telegraf.

Takođe, među osumnjičenima je i jedan funkcioner opštine Surčin koji je trenutno nedostupan nadležnim organima, a koji se povezuje sa odobravanjem dozvola za divlju gradnju.

MILIONSKE MUĆKE

Nemanja Petrović, direktor "Amana", i bivši i sadašnji direktori "Aman rial estejta" Mile Vuković i Sari Kalil u petak su kod tužioca, po očekivanju, negirali krivično delo, ali je Petroviću i Kalilu, zbog mogućeg uticaja na svedoke i mogućeg ponavljanja krivičnog dela, sud odredio pritvor do 30 dana.

- Istraga ide u više pravaca jer se osnovano sumnja da je u prljavi posao uključen čitav lanac, među kojima su biznismeni, ljudi iz državnih preduzeća, ali i funkcioneri MUP, dakle jedna čitava hobotnica bez koje kriminal ovolikih razmera ne bi mogao da se organizuje - kaže naš izvor upućen od početka u ceo slučaj.

Naime, osim divljeg objekta od čak 40.000 kvadrata, zbog koga su direktori i neki od njihovih pomagača pohapšeni, sumnja se da je pomenuta ekipa na više lokacija zidala građevine vredne desetine miliona evra. Sprega kraljeva trgovine i kraljeva divlje gradnje dokazana je posle uporne višemesečne istrage.

OPSTRUKCIJA

- Treće tužilaštvo je već duže vreme sumnjalo da se u Surčinu odvija kriminal ogromnih razmera, ali se suočavalo s opstrukcijom. Prijave građevinskih inspektora su prosleđivane policiji, ali su završavale u fiokama pojedinaca koji su bili u šemi s građevinskom mafijom. Oni su bili toliko sigurni da neće biti otkriveni da su praktično do poslednjeg trenutka pokušavali da miniraju istragu - otkriva naš izvor.

Fiktivni ugovor lažnih investitora

Podsetimo, iza rešetaka su i dvojica lažnih investitora, M. N. i S. M., koji su građevinskim inspektorima priložili fiktivne ugovore o zakupu poslovnog prostora s direktorima dve "Amanove" kompanije, da bi prikrili prave investitore. Uhapšen je i izvođač radova M. D., koji je prihvatio posao znajući da investitori nemaju dozvolu za gradnju.

Pod istragom i direktor EDB

Kako naš list saznaje, Treće tužilaštvo istražuje i ulogu direktora Elektrodistribucije Zemun Borisa Petrovića, za koga se sumnja da je omogućio strujni priključak nelegalnoj građevini.

Srpski telegraf je putem službenog mejla pokušao da dobije komentar od Petrovića, ali nam je iz EDB Zemun odgovoreno da je on na odmoru i da pitanja prosledimo na drugi mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rastko

23.06.2024 08:37

Samo znam da od poštenog rada danas čovek jedva da može i da preživi ....