PRONAĐEN "AUDI" IZ KOG JE IZBAČEN RANJENI MUŠKARAC! Pored vozila bila dvojica mladića, obojica privedena! OGLASILA SE POLICIJA!

Autor:

Hronika

21.05.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređenom dvadesetdvogodišnjaku konstatovane su teške telesne povrede u vidu prostrelnih rana obe natkolenice i zadržan je na poluintenzivnoj nezi.

PRONAĐEN "AUDI" IZ KOG JE IZBAČEN RANJENI MUŠKARAC! Pored  vozila bila dvojica mladića, obojica privedena! OGLASILA SE POLICIJA!

Foto: shutterstock

Ilustracija

U Urgentni centar u Beogradu danas je, oko 18.40 časova, crnim automobilom marke „audi“ dovezen i ostavljen dvadesetdvogodišnji muškarac, sa povredama nanetim vatrenim oružjem.

Večeras se tim povodom oglasila i policija.

- Brzom reakcijom, policijski službenici PS Voždovac pronašli su navedeno vozilo u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka i u blizini vozila zatekli dve osobe koje su dovedene u službene prostorije Policijske uprave za grad Beograd. Automobil je specijalnim vozilom prevezen u garažu Odeljenja za operativnu forenziku - navedeno je i dodato:

- Povređenom dvadesetdvogodišnjaku konstatovane su teške telesne povrede u vidu prostrelnih rana obe natkolenice i zadržan je na poluintenzivnoj nezi. 

- Policijski službenici nastavljaju intenzivan rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem. 

Nezvanično, ranjeni mladić je policiji, koju se lekari iz UC odmah po zbrinjavanju pacijenta pozvali, rekao da nema pojma ko ga je upucao.

Koraci prve pomoći za ranjavanje u pucnjavi 

Osigurajte sopstvenu sigurnost

Pre nego što priđete povređenoj osobi, proverite da li je mesto bezbedno za vas. Ako je pucnjava još u toku, pronađite sklonište i sačekajte dok ne bude sigurno.

Pozovite hitnu pomoć

Odmah pozovite hitnu pomoć (broj 194 u Srbiji). Dajte operateru precizne informacije o lokaciji, broju povređenih i vrsti povreda.

Procena stanja povređenog

Proverite da li je povređeni svestan i da li diše. Ako nije svestan, proverite disanje i puls.

Kontrola krvarenja

Krvarenje je često najopasnija posledica ranjavanja. Pritisnite direktno na ranu čistom krpom, gazom ili improvizovanim materijalom (majica, marama) kako biste zaustavili krvarenje.

Ako je moguće, podignite povređeni deo tela iznad nivoa srca kako biste smanjili krvarenje.

Imobilizacija povređenog

Pokušajte da povređenog ne pomerate previše, osim ako je u neposrednoj opasnosti (npr. požar). Pomeranje može pogoršati unutrašnje povrede.

Kontrola disanja i svesti

Ako povređeni ne diše, započnite reanimaciju (KPR) ukoliko ste obučeni za to. Naizmenično vršite kompresije grudnog koša i veštačko disanje dok ne stigne pomoć ili dok povređeni ne počne da diše samostalno.

Prevencija šoka

Šok je česta komplikacija kod teških povreda. Lezite povređenog na leđa i podignite mu noge (ako nema povreda koje bi to sprečavale) kako biste poboljšali cirkulaciju.
Pokrijte povređenog ćebetom ili jaknom kako biste ga održali toplim.

Psihološka podrška

Pokušajte da ostanete smireni i pružite povređenom reči utehe. Održavajte razgovor kako biste ga održali svesnim i smirenim.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading