UHAPŠEN TROJAC KOJI JE PREVOZIO MIGRANTE! Obelodanjeni detalji krijumčarenja!

Autor:

Hronika

26.04.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da su organizovali prihvat i prevoz iregularnih migranata.

UHAPŠEN TROJAC KOJI JE PREVOZIO MIGRANTE! Obelodanjeni detalji krijumčarenja!

Foto: MUP Srbije

Trojica muškaraca sa područja Vranja i Bujanovca, M. V. (30), B. N. (47) i N. T. (21), uhapšeni su pod sumnjom da su nezakonito krijumčarili ljude preko državne granice. Pored njih, protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka takođe će biti podneta krivična prijava za isto delo.

Sumnja se da su organizovali prihvat i prevoz iregularnih migranata

M. V. i B. N. se sumnjiče da su radi sticanja finansijske koristi sačinili plan kako da organizuju prihvat iregularnih migranata koji su nezakonito ušli na teritoriju Srbije iz Severne Makedonije ili Bugarske. Njih je potom prevozio N. T. Ova kriminalna grupa je, prema sumnjama, organizovala tranzit iregularnih migranata preko teritorije centralne Srbije do Beograda, u nameri daljeg prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Detalji akcije i oduzeti predmeti

Policija je u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, kod Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i Besne Kobile, uz pomoć dvojice sedamnaestogodišnjaka, identifikovala i uhapsila članove ove kriminalne grupe. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih, pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i dva putnička vozila.

Očekuje se dalji razvoj situacije nakon podnošenja krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Pirotu, a nadležne institucije nastavljaju sa istragom ovog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading