MINESOTA PREGAZILA DENVER: Ni dvocifreni Jokić nije mogao da zaustavi katastrofu Nagetsa! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.05.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagetsi imali loše veče.

MINESOTA PREGAZILA DENVER: Ni dvocifreni Jokić nije mogao da zaustavi katastrofu Nagetsa! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera i Minesote odmerili su snage u okviru druge utakmice polufinala Zapadne Konferencije od 4.00 časova u Bol Areni. Vukovi su na kraju odneli pobedu rezultatom 106:80 i poveli 2:0 u seriji.

Srpski centar Nikola Jokić imao je dabl-dabl učinak i bio najefikasniji u redovima Nagetsa sa 16 poena isto toliko skokova i osam asistencija, slede ga Eron Gordon sa 20 poena, četiri skoka i dve asistencije i Džrodan Holidej sa 14 poena.

U redovima Minesote, najefikasniji je bio Entoni Edvards koji je ubacio 27 poena uz dva skoka i sedam asistencija, zatim Karl Entoni Tauns sa 27 poena, 12 skokova i jednom asistencijom i Aleksander-Voker sa 14 poena, šest skokova i jednom asitencijom.

Minesota je bolja ušla u susret. Utakmica je počela poenima Erona Gordona, ali Tauns je doneo izjednačenje poenima od tablu (4:4). Gordon je ponovo doneo vođstvo Nagetsima, ali Andreson je pogodio odmah u narednom napadu preko Jokića sa poludistance. 

 

Otišli su Timbervulsi na +6 u jednom trenutku (15:9), ali je Gordon pogodio trojku i ponovo smanjio prednost Minesote (15:12). Sa druge strane pogađa Edvards, ali Gordon nastavlja sa odličnom partijom i odmah u narednom napadu poentira na asistenciju Jokića (18:14).

Gordon je imao sjajno šutersko veče, pa je ponovo pogodio trojku i to mu je bio 13 poen na susretu (18:17). Međutim, Minesota nastalvja da igra sjajno, pa je Edvards odmah uzvratio poenima na drugoj strani. 

 

 

U poslednjim minutima prve deonice igralo se u brzom ritmu, ali su Timbervulsi bili bolji protivnik i ovaj deo susreta pripao je njima (28:20).

Naz Rid je pogdio trojku odmah na startu druge deonice, sa druge strane Denver je imao kontra napad, ali je Džekson promašio. Tauns je vezao dve trojke za redom, a Minesota je krenula furiozno i u drugoj četvrtini (36:20). Nemoćni su Nagetsi, nisu uspevali da nađu recept za sjajnu igru Timbervulsa.

 

 

Gordon je imao pokušaj sa distance, ali je odbrana Minesota bila na vrhunskom nivou, a Aleksander-Voker je pogodio i Timbervulsi su imali seriju od 15:0 (40:20), ali je Porter Džunior prekinuo poenima. Međutim, gosti su diktirali tempo igre tokom čitabog susreta. Nagetsi su imali velikih muka da dođu do koša Minesota, pošto je njihova defanziva funkcionisala na vrhunskom nivou.

 

 

Edvards je imao slobodna bacanja, ali je bio polovičan (43:26), ali je uspeo Nikola Jokić da uzvrati poenima na drugoj strani (43:28). Sjajno su fukcnionisali Jokić i Gordon tokom meča, ali je Minesota igrala vrhunskom nivou. Marej je bio na izuzetnom lošem procentu šuteva, imao je svega 1 do 9 iz igre.

Edvards je bio izuzetan na terenu, pogodio je dva vezana poena i Minesota je otošla na čak +24 (54:30). 

 

 

Fenomenalna igra Minesota u prvom poluvremenu, razbili su Nagetse. Na kraju prvog dela gosti su imali prednost od 61:35.

Treća deonica je počela promašajem za tri Portera Džuniora, pa je na drugoj strani Mekdenijels zakucao (63:35). Potom je Marej pogodio sa svoje omičjenje pozicije, iz kornera (63:37). Nastavio je i Tauns sa odličnim partijama, Nagetsi su delovali bez ideje, sa dosta izgubljenih lopti u napadu.

 

 

 

 

Edvards je imao odlična prodor i poentirao, a sa druge strane je Jokić uzvratio istom merom (69:41). Potom je Aleksander-Voker imao dva vezana poena (73:41). Rid i Aleksander-Voker su bili odlično šuterski raspoloženi i imali su odličan učinak za tri poena. 

Minesota je igrala na veoma visokom nivou, a Edvards je imao odlično veče i pogodio teške poene iz okreta (80:50).

 

 

Potom se Nagetsi preko Jokića i Holideja sa linije penala i Mareja imali seriju od 8:0 (80:58). Rid je prekinuo veliki nalet Denvera koji je imao dosta loših napada.

Ovaj deo meča pripao je Nagetsima rezultatom 25:21, ali je Minesota ipak imala ubedljivu prednost (82:60) i bila bolji protivnik na terenu.

Poslednja deonica je počela trojkom Džeksona, pa su Nagetsi smanjili na -19 (82:69). Međutin, Denver je nastavio loše šutersko veče pošto su Holidej i Porter Džunior promašili dva puta za redom šut za tri poena. Sa druge strane Tauns je sa linije penala bio precizan, sa druge strane na asistenciju Džeksona, Braun je pogodio ispod koša (84:65).

Aleksander-Voker je nastavio sa fantastičnim partijama, došao je do nove trojke i Minesota je nastavila da kontroliše utakmicu (87:65). Sa druge strane, Gordon je imao sjajno zakucavanje (87:67). 

 

 

Nastavili Vulvsi sa odličnom igrom, a Edvards je pogodio trojku, međutim, odmah je Gordom uzvratio na drugoj strani (90:70). Vukovi su dobili ovaj susret, a sada se serija seli u Minenapolis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading