UHAPŠENI KRIJUMČARI MIGRANATA, MEĐU NJIMA I DVA ADVOKATA: U operaciji učestvovalo više od hiljadu policajaca

Autor:

Svet

17.04.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U operaciji je učestvovalo više od 1.000 policajaca koji su, osim radnih mesta dvojice advokata, pretražili i desetine kuća, prodavnica i kancelarija širom zemlje

UHAPŠENI KRIJUMČARI MIGRANATA, MEĐU NJIMA I DVA ADVOKATA: U operaciji učestvovalo više od hiljadu policajaca

Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Nemačke vlasti danas su sprovele raciju protiv međunarodne organizacije za krijumčarenje migranata, a tom prilikom uhapšeno je 10 osoba, saopštila je policija.

Među uhapšenima su i dva advokata za koje se smatra da su podmićivali zaposlene u kancelariji za imigraciju.

U operaciji je učestvovalo više od 1.000 policajaca koji su, osim radnih mesta dvojice advokata, pretražili i desetine kuća, prodavnica i kancelarija širom zapadne i južne Nemačke.

Osumnjičeni su navodno nezakonito iskoristili specijalna nemačka imigraciona pravila rezervisana za kvalifikovane strane radnike kako bi nabavili boravišne dozvole za oko 350 uglavnom kineskih i državljana pojedinih arapskih zemalja, koji ne ispunjavaju potrebne kriterijume, u zamenu za stotine hiljada evra, javlja nemački Bild.

Racije su sprovedene u saveznim državama Severna Rajna-Vestfalija, gde je desetoro osumnjičenih uhapšenih, Šlezvig-Holštajn, Hesen, Rajna-Palatinat, Baden-Virtemberg i Bavarska, kao i u Hamburgu i Berlinu.

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fejzer zahvalila je policiji i tužiocima na ''velikom udaru na međunarodno organizovano krijumčarenja migranata“.

''U borbi protiv krijumčarskih bandi, potreban nam je upravo ovaj visok nivo istražnog pritiska i ovakve dosledne mere. Nastavićemo sa ovim oštrim pristupom protiv organizovanog krijumčarenja migranata'', naglasila je Fejzer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading