BRITANCI U PANICI: Novo rusko NEVIDLJIVO ORUŽJE bacilo ih u depresiju

Autor:

Svet

16.06.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski inženjeri ne prestaju da razvijaju nove perspektivne modele

BRITANCI U PANICI: Novo rusko NEVIDLJIVO ORUŽJE bacilo ih u depresiju

Foto: Tanjug/AP

Podmornica

Britanski list Ekspres objavio je opširan tekst o novom ruskom "nevidljivom" oružju, nuklearnoj podmornici Arhangelsk koja predstavlja sve veću pretnju po NATO.

"Postoji zabrinutost da zapadni protivnici možda neće otkriti da će nuklearna podmornica sa krstarećim projektilima predstavljati posebno ozbiljnu pretnju za vojne baze NATO-a, pomorske konvoje i obalsku kritičnu infrastrukturu", navodi se u članku britanskog Ekspresa.

Napominje se da će napredna nuklearna podmornica u velikoj meri ojačati rusku mornaricu, jer će biti opremljena neranjivim nuklearnim projektilima koje lete brzinom od 6.670 milja na sat (10.700 kilometara na sat), prenose Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije je u martu saopštilo da će mornarica biti popunjena sa četiri nove podmornice odjednom: dve nuklearne podmornice „Princ Požarski“ (projekat „Borej-A“) i „Arhangelsk“ (projekat „Jasen-M“), kao i poslednja dizel „Varšavjanka” za Pacifičku flotu „Jakutsk” i druga serijska „Lada”.

Pored toga, ruski inženjeri ne prestaju da razvijaju nove perspektivne modele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading