NOVO PUTINOVO MORSKO ČUDOVIŠTE ISPLOVILO! Nosi „nezaustavljive“ NUKLEARNE BOMBE i krstareće rakete! (FOTO)

Autor:

Svet

16.06.2024

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet na ivici nuklearnog rata!

NOVO PUTINOVO MORSKO ČUDOVIŠTE ISPLOVILO! Nosi „nezaustavljive“ NUKLEARNE BOMBE i krstareće rakete! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP/Arial Ley/Photo/Alexander Zemlianichenko

Nova stelt podmornica ruskog predsednika Vladimira Putina isplovila je prvi put u zastrašujuća pomorska ispitivanja. Plovilo če biti opremljeno smrtonosnim "nezaustavljivim" nuklearnim projektilima od 6.670 milja na sat i trebalo bi da da počne da se primenjuje ove godine, piše San.

Izvori kažu da je Arhangelsk prvi put isplovio iz zatvorenog grada Severodvinska na Belom moru, gde je i izgrađen. Nije bilo zvanične potvrde o ispitivanjima na moru, ali su industrijski izvori rekli državnoj novinskoj agenciji TASS da su počela ove nedelje.

 

 

Video koji se pojavio na internetu pokazuje kako bi izgledalo moćno vojno plovilo koje plovi morem. Podmornica je najnovije plovilo Jasen-M ili Projekta 885M dok Vladimir Putin masovno povećava svoju sposobnost podvodnog udara.

 

 

Biće sposoban da ispaljuje nuklearne projektile Cirkon dometa od 620 milja. Podmornice su naoružane i krstarećim raketama Kalibr i Oniks. Ima superiorne stelt sposobnosti, napredne sonarne sisteme i ažurirane borbene sisteme u poređenju sa prethodnim ruskim podmornicama.

 

 

Ranija podmornica iz serije Jasen-M - Kazan - isplovila je ove nedelje na Kubu u demonstraciji snage koja je zamišljena tako da bude primećena u SAD.

Plovila su poznata po svojim stelt sposobnostima, kao i po potencijalu za napad. Smatra se da je teško pratiti zapadne mornarice.

 

 

Probe na moru će biti praćene od strane države pre nego što se Arhangelsk pridruži Putinovoj mornarici kasnije ove godine. Flota je viđena kako prolazi samo 25 milja od Sjedinjenih Država u trenutku kubanske raketne krize.

Hipersonični raketonosac predvodi pomorsku flotilu od četiri snage, uključujući nuklearnu podmornicu Kazan i još dva pomorska broda na pragu predsednika SAD Džoa Bajdena.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Pojavili su se snimci Putinove flote koja učestvuje u ratnim igrama na Atlantiku samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da će ruski ratni brodovi biti poslati na Karibe na vojne vežbe.

Nakon zveckanja oružjem u dvorištu Havane, očekuje se da će flota izvršiti i pritisak u Venecueli - jednom od dugo zakletih neprijatelja Amerike.

Admiral Gorškov je pokazao veliko Z, što je znak Putinovog rata u Ukrajini, koji je gurnuo svet bliže nuklearnom ratu nego ikad od Hladnog rata.

Kubanci su viđeni kako pucaju iz topa iz kolonijalne tvrđave iz 18. veka kako bi floti pružili veličanstvenu dobrodošlicu.

Foto: Tanjug/AP/Arial Ley

Arhangelsk stigao na Kubu

Putin to vidi kao ekvivalentnu odmazdu za snabdevanje Ukrajine od strane SAD, Britanije i Francuske projektilima za upotrebu na njegovoj teritoriji.

On je sugerisao da bi Moskva mogla da preduzme „asimetrične korake“ u drugim delovima sveta kao odgovor na Bajdenov poziv da dozvoli Ukrajini da koristi oružje proizvedeno u SAD za napad na Rusiju.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Rusija šalje svoje brodove na Karibe.

Prošle godine, brod za obuku ruske mornarice Perekop uplovio je u Havanu, dok je admiral Gorškov primećen u istoj luci 2019.

Zvaničnik Bajdena je naglasio da je nedavni potez svakako deo ruskog odgovora na podršku SAD Ukrajini, ali i pokušaj Putina da pokaže svoju mornaricu - nakon što je izgubio nekoliko brodova u ukrajinskim udarima.

- Ovde se radi o tome da Rusija pokazuje da je još uvek sposobna za neki nivo globalne projekcije moći - rekao je zvaničnik.

Bliski odnosi Rusije sa Kubom sežu daleko u prošlost, jer je smrt Fidela Kastra označila simboličan kraj Hladnog rata.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading