"PUTINU MORAMO DA POKAŽEMO GDE MU JE MESTO!": Zelenski napao predsednika Rusije kao nikad pre

Autor:

Svet

15.06.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je rekao da će Putin, ako oseti da ima moć, nastaviti da napreduje

"PUTINU MORAMO DA POKAŽEMO GDE MU JE MESTO!": Zelenski napao predsednika Rusije kao nikad pre

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gde mu je mesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švajcarskoj, preneo je Ukrinform.

"Danas Putin mora biti postavljen na svoje mesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom", rekao je Zelenski.

On je rekao da će Putin, ako oseti da ima moć, nastaviti da napreduje.

"Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabeleženo", tvrdi Zelenski.

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mesečno "isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture", "kako bi se ljudi plašili i bežali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove”, prenosi ukrajinska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading