IZLILA SE NAFTA U MORE: Zatvorene plaže, narod ne sme da se kupa

Autor:

Svet

15.06.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U upozorenju na sajtu navedeno je da su plaže zatvorene zbog čišćenja, a da plivanje i aktivnosti u moru nisu dozvoljeni

IZLILA SE NAFTA U MORE: Zatvorene plaže, narod ne sme da se kupa

Foto: Profimedia Zixia Alamy Alamy Profimedi

Plaže na singapurskom ostrvu Sentosa danas su zatvorene nakon što se nafta, koja se izlila sa obližnjeg brodskog terminala, proširila do njega.

Nafta se izlila sa terminala Pasir Pandžang, udaljenog manje od 10 kilometara od ostrva popularnog među turistima i lokalnim stanovništvom, nakon što je u petak popodne bager udario u tanker, prenosi Rojters.

U upozorenju na sajtu Sentosa navedeno je da su plaže zatvorene zbog čišćenja, a da plivanje i aktivnosti u moru nisu dozvoljeni.

Singapurska lučka uprava saopštila je da se deo nafte iz oštećenog rezervoara na tankeru izlio u vodu, kao i da je oštećeni rezervoar izolovan, a izlivanje pod kontrolom.

Navedeno je da je operacija čišćenja nakon izlivanja nafte u toku.

Kad smo kod Singapura, preliminarni nalazi istrage o letu Singapore Airlines koji je prošle nedelje bio pogođen velikom turbulencijom, pokazali su da su brza promena gravitacione sile i gubitak visine od 54 metra prouzrokovali povrede, saopštilo je singapursko ministarstvo saobraćaja.

Jedan putnik je umro od mogućeg srčanog udara, a desetine su povređene kada je let SQ321 Singapore Airlinea iz Londona za Singapur naišao na ono što je avioprevoznik opisao kao "iznenadnu, ekstremnu turbulenciju" dok je avion leteo iznad Mjanmara.

Ministarstvo je saopštilo da je istraga u toku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading