KRALJ ČARLS III DONEO VAŽNU ODLUKU ZA ZEMLJU! Premijer HITNO saopštio najnoviju vest Britancima

Autor:

Svet

22.05.2024

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će ovo biti ključno za budućnost zemlje

KRALJ ČARLS III DONEO VAŽNU ODLUKU ZA ZEMLJU! Premijer HITNO saopštio najnoviju vest Britancima

Foto: Tanjug/AP

Danas je britanski premijer Riši Sunak zvanično potvrdio da će se nacionalni izbori u Britaniji održati 4. jula.

Ova najava dolazi nakon što je kralj Čarls III odobrio raspuštanje parlamenta.

Sunak je naglasio da je dobio podršku kralja za održavanje izbora u prvoj polovini godine, što je informacija koja je izazvala živu raspravu među političarima i građanima širom zemlje.

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

 

Laburisti optimistični povodom izbora

Vođa britanske opozicione Laburističke partije, Kir Starmer, izrazio je optimizam povodom najave izbora.

On je istakao da će nacionalni izbori u julu pružiti zemlji priliku da okonča haos konzervativne vlade britanskog premijera Rišija Sunaka.

- Vreme je za promene - poručio je Starmer svojim pristalicama, naglašavajući važnost predstojećih izbora za političku scenu Velike Britanije.

Kako se datumi izbora približavaju, politička uzbuđenja i očekivanja rastu među građanima, dok stranke intenziviraju svoje kampanje i pokušavaju da privuku podršku birača.

Foto: Tanjug/Pool Photo via AP/Hollie Adams

Kraljica Kamila i kralj Čarls III

 

Očekuje se da će predstojeći izbori biti ključni za političku budućnost zemlje, te da će rezultati imati značajan uticaj na dalji razvoj događaja u Britaniji.

Podsetimo, Riši Sunak se izvinio za više od 30.000 zaraženih žrtava krvi nakon što je u oštrom izveštaju utvrđeno da je bilo "suptilno, sveprisutno i jezivo" zataškavanje skandala.

Britanski premijer je rekao da je to "dan sramote za britansku državu" i obećao da će isplatiti "sveobuhvatnu odštetu" žrtvama nakon objavljivanja nalaza istrage o zaraženoj krvi.

Desetine hiljada ljudi u Velikoj Britaniji zaraženo je smrtonosnim virusima - uključujući HIV, hepatitis C i hepatitis B - nakon što su im dali kontaminiranu krv i krvne proizvode između 1970-ih i ranih 1990-ih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading