NAPADNUTA VOJSKA! IMA MRTVIH I RANJENIH! Eksplodirala BOMBA pored puta! Specijalne jedinice jure za teroristima!

Autor:

Svet

21.06.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon napada, vojska je brzo reagovala i saopštila da je pokrenuta operacija potrage za napadačima

NAPADNUTA VOJSKA! IMA MRTVIH I RANJENIH! Eksplodirala BOMBA pored puta! Specijalne jedinice jure za teroristima!

Foto: Printscreen RIA Novosti

Danas se dogodio tragičan događaj na severozapadu Pakistana, gde je eksplodirala bomba pored puta u blizini bezbednosnog konvoja, rezultirajući pogibijom najmanje pet vojnika, dok su dva vojnika povređena.

Ovaj napad se dogodio u okrugu Kuram, nekadašnjem uporištu militanata u provinciji Hajber Pahtunhva koja se graniči sa Avganistanom.

Vojska u akciji

Nakon ovog napada, vojska je brzo reagovala i saopštila da je pokrenuta operacija potrage za počiniocima napada, s ciljem da se eliminišu teroristi prisutni u toj oblasti.

Takođe, vojska je istakla da će "počinioci ovog gnusnog čina biti izvedeni pred lice pravde", dajući nadu da će odgovorni biti privedeni pravdi.

Pakistanski talibani kao mogući izvršioci

Iako za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, veruje se da su napad izveli pakistanski talibani, poznati kao Tehrik-e-taliban Pakistan ili TTP, saveznici avganistanskih talibana.

Njihova uloga u napadima u regionu intenzivirala se od kako su talibani preuzeli vlast u Avganistanu 2021. godine, što dodatno zabrinjava stanovništvo i vlasti u Pakistanu.

Ovaj napad još jednom podseća na ozbiljnost terorističke pretnje sa kojom se suočavaju zemlje regiona, te istovremeno naglašava potrebu za odlučnom akcijom u suzbijanju terorizma i osiguravanju bezbednosti građana i vojnih snaga.

Spaljivanje stranaca i hrišćana u Pakistanu

Podsetimo, rulja je u Pakistanu izvukla turistu optuženog za bogohuljenje iz policijske stanice i ubila ga.

Gomila se okupila ispred policije u gradu Madjanu nakon što je juče muškarac optužen za skrnavljenje Kurana. Policija je turistu pokušala da zaštiti, ali bezuspešno.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem se vidi kako rulja paradira ulicama s telom muškarca, a zatim ga spaljuje.

Policija je potvrdila da je lokalno stanovništvo spalilo turistu i da je u incidentu povređeno11 osoba, među kojima je 8 policajaca. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading