RUSI UDARILI ŽESTOKO NA RODNI GRAD ZELENSKOG! Ima ranjenih, gađani strateški objekti Ukrajinaca!

Autor:

Svet

21.06.2024

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon napada, izbio je požar, zadat je značajan udar vitalnim resursima grada

RUSI UDARILI ŽESTOKO NA RODNI GRAD ZELENSKOG! Ima ranjenih, gađani strateški objekti Ukrajinaca!

Foto: X/Александр Кайдаш/Printscreen

Danas je došlo do napada ruskih snaga na infrastrukturu grada Krivi Rog u centralnoj Ukrajini, što je rezultiralo povredama najmanje dve osobe.

Prema saopštenju Južnih odbrambenih snaga Ukrajine objavljenoj na Telegramu, napad je rezultirao uništenjem skladišta hrane, što je značajan udar na vitalne resurse grada.

Napad na infrastrukturu grada

Načelnik Dnjepropetrovske regionalne vojne uprave, Sergej Lisak, takođe je potvrdio napad ruskih snaga na gradsku infrastrukturu u Krivom Rogu.

Ovo predstavlja ozbiljan akt agresije i direktno ugrožava civilno stanovništvo. Nakon napada, izbio je požar koji je na sreću uspešno ugašen.

Povređene osobe

Prema izveštajima, povređena su dva muškarca, stara 60 i 22 godine. Ovi detalji ukazuju na to da napad nije birao mete i da je ugrozio ljude različitih dobnih grupa, što dodatno potencira ozbiljnost situacije i potrebu za hitnom reakcijom kako bi se zaštitili civilni životi.

Ovaj napad samo je jedan u nizu agresivnih akcija ruskih snaga na teritoriji Ukrajine, čime se dodatno pogoršava već kompleksna politička situacija u regionu.

Sve oči su uprte ka međunarodnoj zajednici kako bi se osudile ovakve akcije i pružila podrška Ukrajini u odbrani suvereniteta i integriteta njene teritorije.

Ukrajina može da koristi oružje koje je isporučila Amerika da pogodi ruske snage koje napadaju ukrajinske trupe bilo gde preko granice sa Rusijom, a ne samo na ruskoj teritoriji u blizini ukrajinske oblasti Harkov, saopštio je Pentagon.

Predsednik SAD, Džozef Bajden, dao je prošlog meseca Kijevu zeleno svetlo da lansira oružje koje je isporučila Amerika na vojne ciljeve u Rusiji, prenosi Rojters.

Međutim, zvaničnici su tada rekli da se Bajdenova odluka odnosi samo na mete unutar Rusije u blizini granice sa ukrajinskim regionom Harkov na istoku.

Portparol Pentagona, general-major Patrik Rajder, rekao je novinarima u četvrtak da, iako nije bilo promene u politici, ukrajinska upotreba oružja protiv ruskih trupa nije ograničena samo na oblast Harkova na ruskoj strani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading