HOLANĐANI IMALI POBEDU, VAR PONIŠTIO POGODAK I SPASIO FRANCUZE! Završen PRVI meč na EVRO BEZ pogodaka!

Autor:

Sport

21.06.2024

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalske reprezentacije Holandije i Francuske remizirale su bez pogodaka u drugom meču Grupe D Evropskog prvenstva.

HOLANĐANI IMALI POBEDU, VAR PONIŠTIO POGODAK I SPASIO FRANCUZE! Završen PRVI meč na EVRO BEZ pogodaka!

Foto: Profimedia

HOLANDIJA - FRANCUSKA 0:0

 

Kako je počelo, svi su očekivali goleadu u Lajpcigu, ali to se nije desilo. Već u prvom minutu milimetri su delili Frimponga da donese prednost Holanđanima, da bi Grizman ubrzo uzvratio velikim promašajem.

Republika

Foto: Profimedia

Kunde i Gakpo

Imao je napadač Francuske još jednu kolosalnu priliku, ali se još jednom propisno

obrukao ispred Ferbrugena. Posle intenzivnog početka, tempo je opao, a onda se dogodio i momenat oko kog će se sigurno dići bura. U 69. minutu Ćavi Simons je zatresao mrežu Francuza i proslavio pogodak, ali je onda usledila VAR provera. 

Iz sobe su rekli da je Denzel Damfris uticao na golmana Manjana i igru iz nedozvoljene pozicije, pa je gol poništen, što je rezultiralo negodovanjem "trikolora" i time da vidimo prvi meč koji je završen bez pogodaka na EP. Iako je duel ispunio očekivanja, nedostajali su pogoci, pa će i jedni i drugi morati da se potrude ne bi li sa prvog mesta otišli u nokaut fazu.

U blagoj prednosti je Francuska jer igra sa dosta slabijom Poljskom koja je danas poražena od Austrije.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

73. minut - Ipak ništa od pogotka! Posle dugačke VAR provere, sudije su odlučile da je Damfris uticao na golmana Manjana i igru iz nedozvoljene pozicije, pa je gol poništen!

Republika

Foto: Profimedia

Simons proslavlja poništeni pogodak

69. minut - GOL! VODI HOLANDIJA 1:0! Ćavi Simons trese mrežu Francuza! Odlično je zahvatio loptu posle promašaja Depaja i spakovao je u malu mrežu! Ali, gol će se proveravati!

65. minut - Ma, ovo je neverovatno šta je još jednom promašio Grizman! Ispala je odbrana Holandije, Kante je fenomenalno asistirao napadaču Francuske koji se još jednom propisno obrukao ispred Ferbrugena!

60. minut - Čuameni je ozbiljno zapretio Ferbrugenu sa distance, ali je šutirao malo pored okvira gola.

52. minut - Kante je u nedostatku rešenja oprobao udarac sa distance koji je otišao daleko iznad gola.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minut - Grizman je malo razdrmao publiku udarcem glavom, ali tek toliko da Ferbrugen sa lakoćom uhvati loptu u ruke. Sada je malo opao tempo.

28. minut - Neverovatnu priliku imao je Tiram da dovede Francuze u vođstvo posle užasne ofsajd zamke De Fraja, ali je morao bolje da šutira iskosa!

Republika

Foto: Profimedia

Upamekano protiv Damfrisa

16. minut - Sjajnu utakmicu gledamo! Gakpo je uzvratio udarcem sa distance koji je Manjon uspeo da zaustavi i pošalje loptu u korner!

14. minut - Ma, da li je moguće da su ovo Francuzi promašili?! Na malom prostoru su kombinovali Rabijo i Čuameni, a nesebičnost igrača Juventusa koji je hteo da uposli Grizmana koštala je "trikolore" pogotka! Antoan je i nakon toga imao veliku priliku, ali je šutirao tik pored stative gola Ferbrugena.

1. minut - Koliko je blizu bilo da Holandija povede već u prvom minutu! Brzonogi Frimpong je ukrao loptu i došao do prilike da ugrozi gol Manjana koji ju je krajnjim naporom izbacio u korner! Dobar početak "narandžastih".

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE

Francuska večeras bez Embapea koji je na klupi zbog polomljenog nosa protiv Austrije, ovo su sastavi:

HOLANDIJA (4-3-3): Verbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Shauten, Simons, Rejnders – Frimpong, Depaj, Gakpo

FRANCUSKA (4-3-3): Menjan - Kunde, Saliba, Upamekano, Teo Ernandes - Čuameni, Kante, Rabio - Dembele, Tiram, Grizman

UVOD

Za kraj dana sledi istinski fudbalski spektakl. Reprezentacije Holandije i Francuske nisu blistale na startu takmičenja, ali se očekuje veoma uzbudljiv duel koji će najverovatnije odrediti i pobednika grupe D.

Derbi dana igra se sa početkom od 21 čas na "Red Bul Areni" u Lajpcigu, a "trikolori" su po mišljenjima kladionica blagi favoriti u predstojećem meču.

Ipak, to će se možda do početka meča izjednačiti, budući da je sveže osvanula informacija da Kilijan Embape neće moći večeras da pomogne ekipi zbog polomljenog nosa protiv Austrije. Iako nije blistala, francuska reprezentacija je uspela da ostvari pobedu protiv Austrije, osvojivši važna tri boda na startu prvenstva. 

Sa druge strane, Holandija je zabeležila ubedljivu pobedu protiv Poljske i pokazala da je u odličnoj formi. Njihov pristup utakmici protiv Francuske neće biti defanzivan, već će tražiti priliku da naprave iznenađenje i osvoje nova tri boda. Odsustvo Mbapea dodatno im uliva nadu u pozitivan rezultat.

Pre ovoga odigran je i drugi meč Grupe D u kom su koplja ukrstili Austrija i Poljska. Austrija je odigrala vidno bolje i gotovo sigurno pobedom od 3:1 "čekirala" kartu za nokaut fazu, a poslala Levandovskog i četu da pakuju kofere posle još jednog razočaravajućeg prvenstva za njih.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading