OTKRIVENO GDE GORI U CRNOJ GORI PA JE CEO REGION OSIM SRBIJE BEZ STRUJE: Ovo su novi detalji, čekaju se helikopteri!

Autor:

Svet

21.06.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvor iz CGES-a je potvrdio da je požar posledica regionalnog kvara

OTKRIVENO GDE GORI U CRNOJ GORI PA JE CEO REGION OSIM SRBIJE BEZ STRUJE: Ovo su novi detalji, čekaju se helikopteri!

Foto: shutterstock

Ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) uočili su veliki požar na dalekovodu 400 kilovati na nepristupačnom terenu na crnogorskoj granici ka Gacku u Bosni i Hercegovini, saznaju "Vijesti".

Ekipe CGES-a pokušaće što pre da dođu do mesta gde je uočen požar kako bi sanirali veliki kvar na elektroprenosnoj mreži, zbog toga će im trebati i angažovanje helikopterske jedinice.

Izvor iz CGES-a je potvrdio da je požar posledica regionalnog kvara.

"Vijestima" je nezvanično u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Vojsci Crne Gore rečeno da do 14:30 iz CGES-a nisu tražili da se angažuji njihovi helikopteri.

Crnogorski ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, rekao je da je problem nestanka struje regionalne prirode, i da se radi o regionalnom kvaru, prenosi portal RTCG.

- Zemlje u regionu su bez struje, radi se o Albaniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - kaže on.

Dodaje da su operatori prenosnog sistema maksimalno fokusirani, te da je diskutabilno kada će se sve vratiti u normalu.

Prethodno, hrvatski mediji su preneli da je skoro cela Dalmacija ostala bez struje, kao i da je problem nastao zbog pada sistema u Crnoj Gori sa kojom je Dalmacija mrežno spojena. 

Bez struje su ostali Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin, Zadar, Starigrad Paklenica i druga mesta, prenosi hrvatski Index, dok drugi mediji javljaju da cela Dalmacija nema struju. 

Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ministarku energetike Dubravku Đedović Handanović da u Srbiji obezbedi da nema prekida u snabedavanju strujom i pozvao ljude iz svih sektora sistema za enegetsku bezbednost - EPS, EMS i druge, da njihovi radnici ne idu kućama već da svi budu angažovani na obezbeđivanju energije, jer Srbija mora da ima energiju sve vreme.

Vučić je pozvao ljude iz energetskog sektora da dođu na sastanak u popodnevnim satima zajedno sa ministarkom Đedović Handanović.

Đedović Handanović se takođe oglasila se povodom nestanka struje u zemljama regiona i poručila da je situacija u Srbiji sa električnom energijom stabilna.

"Situacija sa električnom energijom u Srbiji je stabilna! Građani nemaju razloga za brigu. Sva energetska preduzeća zajedno rade i pratimo situaciju iz minuta u minut. Trudimo se da pomognemo i kolegama iz regiona. Razgovarala sam sa Petrom Ðokićem, ministrom energiteke RS i stavila mu na raspolaganje svu potrebnu pomoć srpskog energetskog sistema", navela je ona na Instragram profilu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading