"MOJU ĆERKU MALTRETIRALI DO SMRTI" Devojčica šestog razreda oduzela sebi život, njeni mučitelji slave čin, a škola ignorisala problem

Autor:

Svet

21.05.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac devojčice kazao je da su bili meseci i meseci maltretiranja koji su se nagomilali.

"MOJU ĆERKU MALTRETIRALI DO SMRTI" Devojčica šestog razreda oduzela sebi život, njeni mučitelji slave čin, a škola ignorisala problem

Foto: X/Oli London

Flora Martinez, devojčica iz šestog razreda se ubila zbog stalnog vršnjačkog nasilja, a sada njeni roditelji krive školu što nije zaustavila nasilje.

Devojčica iz Las Vegasa se ubila 7. maja, osam meseci nakon što je njen zahtev za promenu škole odbijen, a sahrana je bila u četvrtak. 

Prema navodima majke, problemi su počeli odmah na početku školske godine, kada je imala sukobe sa nekim drugarima iz razreda. Majka je tvrdila da su se i ona i njeno dete obratili zameniku direktora za pomoć, nakon čega je predala papire za premeštaj svoje ćerke iz srednje škole, ali je njen zahtev odbijen u oktobru.

Florina majka je rekla da nije slala dete u školu dve nedelje početkom školske godine kada je počelo maltretiranje, ali kada se vratila u školu ono se pojačalo.

- Izneverili su je svi koji su učestvovali u tom zahtevu da se ona premesti. Ako ste roditelj i niste ljuti zbog ovoga, i vi ste deo problema - rekla je majka.

Otac devojčice kazao je da su bili meseci i meseci maltretiranja koji su se nagomilali.

- Ovo nije bio samo jedan incident koji se dogodio, i znate, ona je odlučila da oduzme sebi život. To su bili meseci i meseci i meseci maltretiranja koji su se nagomilali, i konačno, jednostavno nije mogla više da izdrži. Pogledajte kako je mojoj ćerki bilo teško. Moju ćerku su bukvalno maltretirali do smrti - rekao je otac.

Posebno su uznemirujuće bile poruke objavljene na društvenim mrežama u kojima se slavi samoubistvo 12-godišnje devojčice uoči njene sahrane:

- Joj tata, drago mi je da se Flora ubila. Čini me tako srećnim, čini me najsrećnijom osobom na svetu - glasila je jedna od poruka.

- Gde je njen leš, idem da ga izgazim - glasila je još jedna poruka.

Ostalo je nejasno da li su postove pisali devojčicini mučitelji i da li će studenti odgovarati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading