ZAŠTITNIK PEDOFILA TERA TRAMPA U ZATVOR: Bajdenov donator i Epstajnov pajtos Rid Hofman plaća troškove tužbe za silovanje (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U federalnom sudu u Njujorku počeo je izbor porotnika u građanskoj parnici koju je Elizabet Džin Kerol (79), kolumnistkinja ženskog magazina El, pokrenula protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (76), optužujući ga da ju je silovao pre skoro tri decenije, a troškove suđenja plaća kontroverzni veliki donator Demokratske partije.

ZAŠTITNIK PEDOFILA TERA TRAMPA U ZATVOR: Bajdenov donator i Epstajnov pajtos Rid Hofman plaća troškove tužbe za silovanje (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanug/AP, PRofimed

Tramp je negirao da je seksualno napao Kerolovu u kabini za presvlačenje robne kuće na Menhetnu, navodeći da se radi o prevari i da ona nije njegov tip žene. Kerolova tvrdi da se silovanje desilo krajem 1995. ili početkom 1996. kada je naletela na Trampa dok je bila u šopingu, a on kupovao donji veš za devojku.

On ju je navodno pitao za savet šta da kupi i u šali zamolio da za njega proba taj donji veš, što je ona i pristala, da bi je potom spopao čim su ušli u kabinu.

Foto: Tanjug/AP

Elizabet Džin Kerol stiže u federalni sud u Njujorku

Trampu je ovo samo jedan od pravnih procesa koji su pokrenuti ili spremaju protiv njega, uključujući optužbe da je podstakao nerede na Kapitol hilu 6. januara 2021. i podmićivanje porno zvezde Stormi Danijels da bi ćutala o njihovoj aferi.

Ukoliko bude osuđen, Tramp bi postao prvi bivši predsednik SAD koji je proglašen krivim za seksualni napad.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp

BBC navodi da je troškove suđenja Kerolovoj plaća Rid Hofman, suosnivač poslovne društvene mreže Linkdin, koji je jedan od najvećih donatora vladajućih demokrata predsednika Džo Bajdena.

Navodi se da su Trampovi advokati su neuspešno pokušali odlože početak sudskog procesa pošto umešanost Hofmana postavlja pitanje o motivima Kerolove da tuži Trampa posle toliko vremena.

Foto: www.profimedia.rs

Rid Hofman

Hofman je sam objavio saopštenje u kojem je naveo da nikada nije krio da finansijski pomaže Kerolovu, ali je jasno da se radi o naručenoj kampanji sa ciljem da se Tramp ocrni i eventualno pošalje u zatvor kako bi se sprečio njegov povratak u Belu kuću na predsedničkim izborima 2024.

Vašington fri bikon navodi da su Trampovi advokati otkrili da Hofman tajno plaća sudske troškove Kerolovoj od 2020. i to putem svoje nevladine organizacije "Amerikan fjučur ripablik".

U to vreme Kerolova je tužila Trampa za klevetu nakon što ju je nazvao lažljivicom u vezi s optužbama za silovanje.

Navodi se da je Hofman 2020. uplatio 1,5 miliona dolara kampanji tadašnjeg demokratskog predsedničkog kandidata Bajdena i poručio da će platiti koliko god bude mogao kako bi se izbeglo da Tramp ostane predsednik.

Foto: Tanjug/AP

Džefri Epstajn, osuđivani pedofil, bio je na Hofmanovoj donatorskoj večeri 2015.

Vašington fri bikon piše da Hofman povezivan sa Džefrijem Epstajnom, osuđenim pedofilom čije su ostrvsko imanje, na koje je namamljivao maloletnice pomoću svoje saradnice Gislejn Maksvel, posećivali i Bil i Hilari Klinton, bivši američki predsednik i nekadašnja šefica Stejt departmenta.

Navodi se da je Hofman 2015. ugostio na donatorskoj večeri Epstajna, nakon što je već bilo poznato da je ovaj silovao 36 devojčica, od kojih je najmlađa imala 14 godina, a zbog čega je 2008. osuđeni 13 meseci proveo u zatvoru.

Foto: Tanjug/AP

Bil i Hilari Klinton su posećivali ostrvsko imanje pedofila Epstajna

Hofman se posle izvinio što je "pomagao ispravljanje" Epstajnovog imidža. Epstajn je ponovo uhapšen 2019, a u avgustu te godine umro je u ćeliji pod nerazjašnjenim okolnostima.

Zvanična verzija bila je da se obesio, ali su se odmah pojavile spekulacije da je ubijen kako ne bi otkrio mračne tajne moćnih prijatelja.

Foto: Tanjug/AP

Kompanija "Open AI" napravila ČetGPT

Hofman investirao u ČetGPT

Suosnivač Linkdina se početkom marta povukao iz uprave kompanije "Open AI" koja je napravila sve popularniji čet servis veštačke inteligencije ČetGPT. On je taj potez obrazložio time da želi da investira u kompanije koje koriste softver koji je stvorio "OpenAI" kako bi sprečio sukob interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading