SNAJA SPALILA ŽIVU NEPOKRETNU SVEKRVU NA SPAVANJU! Otkriven ZASTRAŠUJUĆI motiv monstruoznog ubistva!

Autor:

Svet

20.05.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Horor u porodičnoj kući

SNAJA SPALILA ŽIVU NEPOKRETNU SVEKRVU NA SPAVANJU! Otkriven ZASTRAŠUJUĆI motiv monstruoznog ubistva!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

"Zla" žena (43), koja je ubila svoju svekrvu (77) sa invaliditetom tako što je zapalila njenu kuću u pokušaju da dobije novac od nasledstva, osuđena je na doživotnu kaznu zatvora.

Karen Vamplju (44) je izazvala požar na imanju Elizabet Vamplju (77) tako što je zapalila njen krevet dok je spavala.

Krhka penzionerka umrla je od opekotina i udisanja dima nakon što je požar zahvatio njen bungalov na Iton Kortu, u Njuarku, Notingemšir, 15. decembra 2021. godine.

Sud je saslušao njenu snaju, takođe poznatu kao Karen Deg, da je izvršila ubistvo u pokušaju da unovči novac od nasledstva jer je bila u velikim dugovima.

Svoje novčane probleme je tajila od svog muža i svekrve i tvrdila je policiji da je požar slučajno podmetnut zapaljenom cigaretom, iako su kasniji dokazi pokazali da bi samo direktno primenjeni otvoreni plamen mogao da izazove pakao.

Foto: Nottinghamshire Police/SWNS

Karen Vamplju

 

Porotnici su čuli da je Vamplju takođe koristila bankovni račun svoje svekrve da finansira svoj životni stil i da je sa njega u svoj džep stavila skoro 27.000 funti.

Samo 110 funti je ostalo na računu dan pre nego što je odlučila da zapali dom žrtve, do tada je Elizabetina banka ograničila transakcije na maksimalno 5 funti po transakciji.

U očiglednoj želji da se limit ukloni, Vamplju je otpratila svoju svekrvu do banke. Prošle nedelje, porota ju je proglasila krivom za ubistvo nakon suđenja na sudu u Lesteru.

Danas je Vamplju iz Njuarka osuđena na doživotni zatvor i naređeno joj je da služi minimalnu kaznu od 32 godine zatvora.

Sudija Timoti Spenser KC rekao je da su njene radnje bile "zle i užasne" i da kada bi se Elizabet probudila zatekla bi scenu "pakla" u svojoj spavaćoj sobi.

Sudu je rečeno da je Elizabet, poznata u njenoj porodici kao Ana, bila lošeg zdravlja jer je imala sedam operacija kuka i da je bila gluva.

Sudija je rekao da je Vamplju njenu svekrvu smatrala "teretom" i da ju je ubila radi finansijske dobiti.

Zahvalivši se poroti na usluzi nakon izricanja presuda, sudija Spenser im je rekao da je slučaj bio "jedan od najneugodnijih koje je moguće zamisliti".

Foto: Nottinghamshire Police/SWNS

Elizabet Vamplju

 

Odajući počast nakon slučaja, članovi porodice slomljenog srca rekli su u izjavi: "Ana je mnogima bila odana majka, sestra, baka, tetka i prijateljica."

- Udala se za svog muža Džesa 1968. i krenula na njihovo zajedničko putovanje u Kolingem. Njihova porodica je porasla dolaskom Marka, a kasnije su se preselili u Njuark, gde je Rejčel zaokružila svoj porodični krug pun ljubavi. Zajedno su stvorili drage uspomene putujući u svom karavanu, često u pratnji Anine sestre Džin i njihovih porodica. Ana i Džes su našli utehu i radost u brizi o svojoj voljenoj bašti, zasluživši priznanje nagradom za najbolje čuvanu baštu. Božić je imao posebno mesto u Aninom srcu, jer je to značilo biti okružen svojom voljenom porodicom, pravim izvorom njene sreće. Ana je bila najsrećnija kada je vreme provodila sa svoje tri unuke – Liom, Džesi i Islom. Bila je neizmerno ponosna na sve njih. Volela je svoje praznike i obožavala je krstarenje. Krstarila bi najmanje dva puta godišnje sa porodicom i prijateljima. Ovim praznicima je stekla mnogo prijatelja jer je volela da ćaska i upoznaje ljude. Veoma će nedostajati njenoj porodici i mnogim prijateljima - piše u izjavi članova porodice.

Nakon slučaja, policija Notingemšira opisala je "brutalno" ubistvo kao "čin s predumišljajem koji je proizašao iz zla i pohlepe".

Glavni inspektor Kler Din, iz policije Notingemšira, rekla je: "Ovo je veoma tužan i tragičan slučaj i drago mi je što je porota prozrela laži Karen Vamplju i proglasila je krivom za ubistvo nakon pažljivog razmatranja."

Foto: Nottinghamshire Police/SWNS

Snajka i svekrva

 

- Jednostavna činjenica je da je namerno podmetnula katastrofalan i fatalan požar znajući da Elizabet spava u kući. Bio je to brutalan čin i predumišljaj nastao iz zla i pohlepe. Današnjom kaznom okončana su duga pravna iskušenja za Elizabetinu porodicu, ali sam potpuno svesna da nikada neće ublažiti bol koji osećaju svaki dan zbog ovog strašnog gubitka. Želela bih da se zahvalim svakom od njih na ogromnoj hrabrosti i dostojanstvu koje su pokazali u nezamislivo teškim okolnostima - istakla je inspektorka.

Na Sudu se takođe čulo da je za Vamplju poznato da puši i da se veruje da je ispuštena cigareta u početku mogla da izazove požar.

Međutim, kasniji eksperimenti su otkrili da vatra nije mogla biti zapaljena odbačenim materijalima za pušenje, već samo direktnom primenom otvorenog plamena na dnu kreveta.

Njeno kretanje pre požara pružilo je dodatne dokaze - detaljno opisuju sumnjiva kretanja ka i sa adrese koju je uhvatila kamera.

(Republika/Daily Mail)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading