PUTINOVO "NJET" ERDOGANU: Rusija odbacila predlog turskog predsednika (VIDEO)

Autor:

Svet

04.07.2024

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin i Erdogan razgovarali su na marginama Samita Šangajske organizacije za saradnju.

PUTINOVO "NJET" ERDOGANU: Rusija odbacila predlog turskog predsednika (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Gavriil Grigorov

Turski predsednik, Redžep Tajip Erdogan, neće delovati kao posrednik u pregovorima za rešavanje ukrajinskog sukoba, kazao je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, u razgovoru za ruski Prvi kanal.

Na pitanje je li moguće da turski predsednik postane posrednik u pregovorima, Peskov je rekao: "Ne, to je nemoguće."

Osim toga, potvrdio je da su se na jučerašnjem sastanku Erdogan i ruski predsednik, Vladimir Putin, dotakli sukoba u Ukrajini.

- Da, to pitanje je bilo na stolu - potvrdio je.

Putin i Erdogan razgovarali su na marginama Samita Šangajske organizacije za saradnju.

U razgovoru koji je trajao oko sat vremena bilo je reči o ekonomskoj saradnji, posebno u energetskom sektoru, prenosi ruska državna novinska agencija TASS. 

Bavili su se i pitanjem putovanja Rusa u Tursku, jer je prošle godine u Turskoj zabeležen rekordan priliv turista iz Rusije.

Osim toga, Putin je obećao Erdoganu da će sigurno posetiti Tursku, s obzirom na to da je njegova poseta odavno planirana, ali se rasporedi nisu mogli uskladiti. Erdogan je rekao da očekuje da Putin dođe u njegovu zemlju u najkraćem mogućem roku.

Erdogan je sam ponudio Putinu da Ankara posreduje u prekidu vatre između Rusije i Ukrajine, saopšteno je iz Kabineta turskog predsednika. Istaknuo je uverenje kako se može postići pravedan sporazum koji će zadovoljiti obe strane. Takođe je istaknuto da se prvo treba dogovoriti prekid vatre, a zatim započeti razgovori o mirovnom sporazumu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading