"NIJE PROBLEM ŠTO SMO ISPALI"! Novi predsednik UO Metalca ne krije ambicije: "Slede sistemske i organizacione promene"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon gotovo dve decenije vraćaju se u srpskoligaško društvo.

"NIJE PROBLEM ŠTO SMO ISPALI"! Novi predsednik UO Metalca ne krije ambicije: "Slede sistemske i organizacione promene"!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Novi predsednik Upravnog odbora FK Metalac je Aleksandar Marušić. Takva odluka, na predlog radne grupe, jednoglasno je usvojena sinoć na izbornoj skupštini kluba, kojoj su prisustvovala 32 od ukupno 35 delegata. Predsedničko mesto Marušiću predao je njegov prethodnik na toj funkciji, Rajko Nešković, dok će generalni sekretar i dalje biti Zvonko Jevremović. Dobrim delom promenjen je i sam Upravni odbor, koji sada ima 11 članova, od kojih su 4 nova. Sve kadrovske odluke donete su na mandatni period do 2029. godine.

 

Dugo se nakon završetka prvoligaškog prvenstva čekao glas iz Metalca o tome kako i s kim dalje. Milanovački plavobeli su posle dve sezone u drugom rangu takmičenja ispali u Srpsku ligu. Pre toga su, takođe posle dve sezone, ispali iz Superlige. Regionalni, tačnije treći stepen domaćeg fudbala – Srpsku ligu grupa Zapad, poslednji put su igrali pre nešto više od 20 godina.

Cilj od ovog leta, kako je rekao Marušić izlažući svoj okvirni plan, biće usmeravanje pažnje na stvaranje igrača iz mlađih selekcija, nastavak intenzivne edukacije stručnog trenerskog kadra, modernizacija dela stadionske infrastrukture i održanje finansijske stabilnosti kluba.

– Trogodišnji intenzivan rad po novim metodologijama sa mlađim selekcijama pokazao je prve rezultate ubedljivim plasmanom omladinske selekcije u najviši rang i to je jedan od glavnih puteva kojima će Metalac ubuduće dolaziti do igračkog kadra za prvi tim. Brzopotezni povratak u prvu ligu neće biti glavni prioritet, što ne znači da to nećemo pokušati. Za sada ćemo se fokusirati na određene organizacione i sistemske promene, stvaranje jedne kvalitetne platforme za usavršavanje trenera i budućih igrača od resursa i talenata iz našeg okruženja, što podrazumeva Gornji Milanovac i neposrednu teritoriju od oko 80 kilometara u ovom delu Srbije – rekao je, osim ostalog, Marušić.

Aleksandar Marušić rođen je 1977. godine u Gornjem Milanovcu. Diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta. Dugogodišnji je direktor milanovačog Muzeja. Kako i sam navodi, fudbal i košarka su njegova druga velika životna strast. Ovo mu je prva zvanična funkcija u nekom sportskom kolektivu.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

U Gornjem Milanovcu će se igrati srpskoligaški fudbal

 

Predsednik Nadzornog odbora Metalca, kompanije koja uz partnere decenijama finansijski stoji iza fudbalskog kluba, Dragoljub Vukadinović, istakao je da novo rukovodstvo preuzima klub na zdravim nogama, bez dugovanja, ali da će kompanija i dalje voditi strogu kontrolu utroška raspoloživih sredstava.

– Mnogi su bili razočarani ispadanjem iz Prve lige, ali ja ne smatram da se desilo nešto naročito strašno. Metalac je u svojoj istoriji prošao sve i svašta, pa ćemo se prilagoditi i ovim okolnostima. Nezavisan klub iz malog grada vrlo teško može da se u dužem kontinuitetu zadrži u dva najviša ranga. Kompanija Metalac pet godina nije povećavala svoja izdvajanja za klub, nije realno očekivati da će ih povećavati i u narednom periodu. Ali te finansije su stabilne i novi Upravni odbor, u kom su sada i neki novi mladi ljudi, moraće da osmisli strategiju kako da sa novcem i infrastrukturom koju imamo, razvija klub u najoptimalnijem mogućem pravcu. Naša budućnost je pre svega stvaranje mladih igrača i trenera, koji se međusobno mnogo bolje razumeju, da što više dece bude što češće na terenima, da iskorake i uspehe ostvarimo sopstvenim radom – poručio je Vukadinović.

Novi Upravni odbor Metalca sastaće se nekoliko puta do kraja ove sedmice kako bi se obavili razgovori sa igračima i trenerima. Od toga će zavisiti sa kojom će okosnicom igračkog kadra i stručnog štaba ući u pripremni period i prelazni rok za novo prvenstvo. Srpska liga Zapad počinje već 17. avgusta. Milanovčani će prvi put posle dve decenije u istom rangu takmičenja moći da gledaju borbu za bodove u gradskom derbiju između Metalca i Takova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading