CARINICI NA GRADINI OSTALI U ŠOKU! Žena u neseseru krila OVO, vrednost više desetina hiljada evra! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.06.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se nalazilo u torbi sa garderobom!

CARINICI NA GRADINI OSTALI U ŠOKU! Žena u neseseru krila OVO, vrednost više desetina hiljada evra! (FOTO)

Foto: TANJUG/A. ĆIRIĆ

Carinski službenici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj putnika da u prtljagu prenesu gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.   

Mada su putnici prethodno rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, prilikom detaljnog pregleda njihovog automobila, kojim su putovali iz Holandije ka Turskoj, na dnu jedne od torbi sa garderobom, koja se nalazila iza vozačevog sedišta, carinici su pronašli neseser pun zlatnog nakita, saopštila je Uprava carina.

Vrednost zlatnih orglica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka procenjena je na više od 20.000 evra, a kako ta suma premašuje jednu trećinu vrednosti vozila i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime ukupna vrednost otkrivenog prekršaja dostiže gotovo 34.000 evra. 

Uprkos stalnom podsećanju na obavezu prijavljivanja dragocenosti prilikom prelaska granice, mnogi putnici to ne čine, izlažući se na taj način riziku da im one budu privremeno ili trajno oduzete, navodi Uprava carina.

Podsećamo, carinski službenici na Gradini pre deset dana oduzeli su jednoj putnici gotovo kilogram neprijavljenog zlatnog nakita, a automobil kojim je putovala privremeno je zadržan, saopštila je tada Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, slučaj je otkriven u ponedeljak na izlazu Graničnog prelaza Gradina, kada je na red za redovnu kontrolu pristigla ''Toyota Avensis'' stranih registarskih oznaka, kojim je putovao jedan bračni par.

Pregledom vozila, u torbici vozačeve supruge, koju je nosila uz sebe, pronađeni su zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading