RETROSPEKTIVA DANA: Potpuna ludnica u grupi E! Gruzija šokirala Ronalda i plasirala se u nokaut fazu - Česi pali u nadoknadi vremena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.06.2024

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa E: Slovačka - Rumunija 1:1; Ukrajina - Belgija 0:0; Grupa F: Gruzija - Portugal 2:0; Češka Turska 1:2.

RETROSPEKTIVA DANA: Potpuna ludnica u grupi E! Gruzija šokirala Ronalda i plasirala se u nokaut fazu - Česi pali u nadoknadi vremena!

Foto: Tanjug/AP

Iza nas je poslednji dan grupne faze ovogodišnjeg Evropskog prvenstva koji je iznedrio najveće junake, ali i tragičare.

Po prvi put od kako se evropska smotra fudbala igra u aktuelnom sistemu sa 24 nacionalne selekcije, dogodilo se da jedna reprezentacija u grupnoj fazi osvoji četiri boda, a da time ne obezbedi plasman u osminu finala takmičenja, a sreda 26. jun 2024. godine ostaće zlatnim slovima upisana  analima fudbala u Gruziji, s obzirom da su Gruzini savladali veliki Portugal i time kao debitanti na takmičenju stigli do nokaut faze.

- Grupa E:

Pre poslednje runde takmičenja, sve četiri reprezentacije su imale po tri boda i bilo je jasno da je u poslednjih 90 minuta fudbala sve moguće.

Slovačka i Rumunija su se sastale u Frankfurtu i bilo je poznato da remi obe selekcije vodi u osminu finala. To se i dogodilo. Slovaci su pogotkom Ondreja Dude poveli u 24. minutu, Rumuni su preko Rzzvana Marina poravnali 13 minuta kasnije i navedeni rezultat je ostao aktuelan do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U drugoj utakmici u Štutgartu remi jedino nije odgovarao Ukrajincima. Na njihovu žalost upravo je to bio krajnji ishod meča i Ukrajinci i pored činjenice da su takmičenje okončali sa četiri osvojena boda, pakuju se za put kući.

Sa druge strane može se sloodno reći dasu Belgijanci i pored plasmana u osminu ffinala, prilično razočarali u prve tri takmičarske utakmice.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Konačna tabela grupe E

 

- Grupa F:

Veliak drama je viđena u grupi F. Portugalci koji su obezbedili pre poslednjeg kola prvo mesto u grupi, na teren su izašli sa rezervnim sastavom, ali i pored navedene činjenice niko nije očekivao trijumf Gruzije. Već u drugom minutu Kvarašelija dovodi Gruzine do prednosti, a tački na meč stavlja u 57. minutu sa bele tačke Mikatadze i Gruzija ne samo da stie do prve EVRO pobede, već i osmine finala.

Foto: Tanjug/AP

Junaci dana - reprezentacija Gruzije

 

Prava drama viđena je u drugom meču. 

Nakon 0:0 u prvom poluvrementu, Čatanoglu početkom nastavka igre dovodi Tursku do prednosti. Tomaš Sušek u 66. minutu donosi nadu Česima, ali je pravi šok usledio u četvrtom minutu nadoknade vremena. Tosun trese mrežu i donosi Turcima drugu poziciju.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Konačna tabela grupe F

 

Na Evropskom prvenstvu sada predstoje dva slobodna dana, a od subote 29. juna kreću i mečevi nokaut faze Evropskog prvenstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading