PIKSI POSLE REMIJA SA SLOVENIJOM: Utakmica za INFARKT! Pokazali smo KARAKTER! Protiv Danske rešavamo sudbinu!

Autor:

Sport

20.06.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije zadovoljan.

PIKSI POSLE REMIJA SA SLOVENIJOM: Utakmica za INFARKT! Pokazali smo KARAKTER! Protiv Danske rešavamo sudbinu!

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno protiv Slovenije u meču drugog kola EP u Nemačkoj - 1:1 (0:0), a bod našem timu doneo je Luka Jović golom u poslednjim sekundama meča na Alijanc Areni.

Tim povodom govorio je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

- Gledali smo otvorenu igru, znali smo da će biti tako. Nikakva iznenađenja nisu mogla da se dese. Oni su pokušavali dugim loptama. Neverovatno je da Mitroviću nije ušlo u gol. Pokazali smo karakter i mentalitet i bilo bi nezasluženo da smo izgubili, verovali smo do kraja, rizikovali, stvarali šane. Ovaj bod nas ostavlja u igri i protiv Danske rešavamo sudbinu - rekao je Piksi i dodao:

- Ova utakmica je bila za infarkt, nije bila za one sa slabim srcem. Poslednji korner nas je obradovao. Imamo dovoljno vremena da se igrači odmore, čak pet dana. Uočićemo šta se desilo protiv Slovenaca, svakako da ćemo s Danskom ući sa imperativom pobede. 

Srpska selekcija imaće još minimun jedan duel na Evropskom prvenstvu. Srbija će, naime, u poslednjem kolu Grupe C na šampionatu Starog Kontinenta igrati protiv reprezentacije Danske 25. juna, takođe na stadionu „Alijan Arena“ u Minhenu, ali od 21 sat. Podsetimo, Skandinavci su u uvodnom meču naše skupine remizirali sa Slovencima – 1:1.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim u grupi obezbediće direktan plasman u nokaut fazu EVRO 2024, dok će to učiniti i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Za plasman se prvo gleda broj bodova, zatim gol razlika, ukupan broj postignutih golova, ukupno pobeda. Posle grupne faze, sledi osmina finala (29. jun – 2. jul), četvrtfinale (5. – 6. jul), polufinale (9. – 10. jul) i na kraju finale (14. jul).

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Primus

20.06.2024 18:17

Prvih pola sata, igrali su kao STEONE ZABE