PREOKRET! ŠURBATOVIĆ NE PODNOSI OSTAVKU! Klauzula u UGOVORU garantuje mu OGROMAN NOVAC!

Autor:

Sport

29.06.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saga nakon eliminacije Srbije se nastavlja.

PREOKRET! ŠURBATOVIĆ NE PODNOSI OSTAVKU! Klauzula u UGOVORU garantuje mu OGROMAN NOVAC!

Foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije loše su prošli na tekućem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto su takmičenje okončali već nakon tri kola grupne faze. Stoga, javnost traži odgovorne za očajan rezultat "orlova", a među prvima na "listi za odstrel" iz FSS  našao se generalni sekretar Jovan Šurbatović.

On je odmah po dolasku naše ekspedicije iz Augzburga prihvatio kritike i odgovornost i najavio ostavku na Terazijama 35, međutim došlo je do preokreta u tom slučaju. Naime, Šurbatović neće napustiti Fudbalski savez Srbije, makar ne svojevoljno, jer i dalje ima važeći ugovor. Ukoliko se, pak, dogodi da ga razreše dužnosti njemu će kao neku vrstu otpremnine i naknade za raskid saradnje pripasti 100.000 evra.

Nešto ranije isplivali su detalji jednog skandala u koji je, navodno, Šurbatović bio uključen. Kako prenosi "telegraf.rs", finansijska pitanja dovela do velikih kontroverzi u Savezu, posebno kada je reč o premijama koje su dobijene za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru i EURO 2024. Šurbatović, Nenad Bjeković i Stevan Dika Stojanović su podelili navodno 340.000 evra na ime premija, dok su fudbaleri, koji su zapravo ostvarili sportske rezultate, ostali uskraćeni za svoje premije.

- Pesimističan sam po pitanju našeg fudbala. Veliki je problem da nemamo mlade igrače, u domaćim klubovima angažujemo strane igrače, ne stvaramo stručnjake. Vidite šta nam se dešava s mlađim kategorijama, menjamo trenere i selektore kao na traci, nema sistemskog rada, nema znanja, nema struke - rekao je nedavno Šurbatović.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez navođenja i linkovanja izvora, a to je redakcija Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srbin

29.06.2024 14:29

Ovde se ne zna ko ce vise da napuni dzepove? Lopurda do lopurde