SRBIJI SE OTVORIO PLASMAN U OSMINU FINALA! Evo šta kažu KALKULACIJE!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

19.06.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ruku "orlovima" išao je rezultat meča Škotska - Švajcarska.

SRBIJI SE OTVORIO PLASMAN U OSMINU FINALA! Evo šta kažu KALKULACIJE!

Foto: Starsport

Završen je šesti dan na prvenstvu Evrope, a situacija postaje sve jasnija, posebno kada je reč o borbi za četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Među onima koji mogu da se raduju su i igrači Srbije, koji bi eventualnom pobedom protiv Slovenije u četvrtak (15.00) na minhenskoj Alijanc areni došli na korak do osmine finala.

U grupi B, remijem u Hambugu, Albanija i Hrvatska su došle na korak do eliminacije, te imaju težak posao pred sobom ukoliko žele da se domognu plasmana među 16 najboljih. Hrvate čeka susret sa Italijom, dok Albance očekuje Španija, što će biti izuzetno teški mečevi za obe reprezentacije.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

Dobre vesti stižu po "orlove" iz Grupe A. Iako bi bilo bolje da je Švajcarska pobedila Škotsku, situacija je i dalje povoljna za Srbiju. Mađarska je bez bodova i sa lošom gol- razlikom, dok su Škoti trenutno treći sa jednim osvojenim bodom.

Situacija je sada jasna u Grupi A. Ukoliko Škotska ne pobedi Mađarsku, trećeplasirana ekipa bi imala najviše tri boda, što bi otvorilo šansu Srbiji da eventualnom pobedom nad Slovenijom dođe na korak do plasmana u narednu rundu.

Iako su "orlovi" izgubili na startu, poraz od Engleske sa minimalnih 0:1 ih drži u izglednoj poziciji za prolazak dalje. Pobedom nad Slovenijom, Srbija bi bila veoma blizu ostvarenja ovog cilja, a ukoliko bi trijumfovali sa dva ili tri gola razlike, situacija bi bila još povoljnija.

Podsetimo, EURO 2024 održava se u Nemačkoj, u 10 različitih gradova: Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dizeldorfu, Berlinu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Kelnu, Lajpcigu i Frankfurtu.

Takmičenje traje od 14. Juna do 14. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C, zajedno sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije. “Orlovi” su prvi meč izgubili od “Gordog Albiona u Gelzenkirhenu (0:1), drugi susret na programu je protiv Slovenije 20. juna u Minhenu, na Alijanc areni, sa početkom od 15 časova. Poslednje treće kolo igraće se 25. juna, rival je Danska od 21 čas, takođe na stadionu minhenskog Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading