ČESI IPAK IDU KUĆI: Turska pred sam kraj dala gol za prednost, Gruzija ozbiljnoj prednosti nad Portugalom

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

26.06.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugal i Turska ponovo sa istim brojem bodova, Gruzija zauzima treće sa 4 boda, a Češka i dalje na poslednjoj poziciji sa samo jednim bodom.

ČESI IPAK IDU KUĆI: Turska pred sam kraj dala gol za prednost, Gruzija ozbiljnoj prednosti nad Portugalom

Foto: Tanjug/AP

 

Češka - Turska (1 - 2) Hamburg

 

 

Gruzija - Portugal (2 - 0) Gelzenkirhen

 

KRAJ UTAKMICE

Od početka su obe utakmice bile jako napete. Već u drugom minutu, Gruzija je povela Portugal sa 1:0 na iznenađenje svih. U ostatku prvog poluvremena su se samo nizale šanse i akcije sa svih strana, ali bez rezultata. Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 51. minutu, Turska ke povela Češku sa 1:0, što Česi nisu smeli da dozvole. Nedugo zatim, Gruzini su odlučili da potvrde gradivo i u 57. minutu su dali gol Portugalu, čime su došli do rezultata 2:0. Česi su se napokon probudili u 66. minutu i postigli gol za izjednačenje sa Turskom. Pred sam kraj utakmice, Turska je povela sa 2:1 i time zvanično poslala Češku kući.

DRUGO POLUVREME

90+8. minut - Kraj meča Češka - Turska.

90+5. minut - Kraj Meča Gruzija - Portugal.

90+4. minut - GOOOL! 2:1 VODI TURSKA. Česi zvanično idu kući.

75. minut -  Sjajan fudbal gledamo u ovim trenucima. Kako Gruzija vodi, jasno je da će Česi morati da se brane do kraja, jer ih poraz izbacuje sa prvenstva.

66. minut - GOOOOL! Česi su se konačno probudili i dozli do izjednačenja sa Turskom. I dalje su im šanse jako tanke.

57. minut - Gruzinii goreee! Još jedan gol protiv Portugala.

51. minut - GOOOL! Turska je izgleda Češku ovim golom poslala kući.

46. minut - Početak drugog poluvremena

PRVO POLUVREME

45+3.minut - Kraj prvog poluvremena u Hamburgu.

45+2.minut - Kraj prvog poluvremena u Gelzenkirhenu.

39. minut - Vrlo lako je Turska mogla da ostane sa igračem manje! Jildiz je bio neoprezan, udario je laktom Coufala pri skoku, ali je Kovač ovaj put ostao nem. Vrlo moguće da je Češka oštećena.

35. minut - Turska preti konstantno. Češka se brani sa igračem manje, ali će u jednom trenutku morati da krenu ka golu rivala.

34. minut - Gvelesjani sprečava pogodak Ronalda! Defanzuvac Gruzije je u poslednjem momentu uklizao pred petercem i blokirao udarac kapitena Portugala!

28. minut - Opasnost pred golom Gruzije! Nakon slabije intervencije Mamadradšvilija lopta je u šesnaestercu došla do Konseisaa, a ovaj iz prve, sa oko deset metara iskosa, pogađa spoljni deo mreže.

17. minut - Velika šansa za Čehe u Hamburgu! Hranac je probao glavom nakon prekida, ostao je neometan, ali je poslao loptu preko prečke gola Turske. Takođe, na drugom terenu, preti Portugal! Ronaldo je sa dobrih 30 metara strahovito tukao iz slobodnog udarca, ali lopta išla pravo u Mamardašvilija koji ju je boksovao u korner.

13. minut - U Hamurgu je pokušao Guler da donese prednost Turcima. Šutirao je igrač Reala iz daljine, ali je lopta otišla pored gola.

10. minut - Portugal je nakon početnog šoka preuzeo inicijativu, ali Gruzini ne dozvoljavaju rivalima da dođu do gola.

2. minut - GOOOOL!!! Gruzija je postigla nezamisliv gol protiv Portugala u Gelzenkirhenu i došla do rezultata 1:0. Kada bi ostali ovakvi rezultati, Češka bi morala da Napusti Nemačku.

1. minut - Počela su oba meča.

TOK MEČA

SASTAVI ČEŠKA - TURSKA

Češka: Stanek – Holeš, Hranac, Krejči – Coufal, Souček, Provod, Jurasek – Barak – Hitil, Hlozek

Turska: Gunok – Muldur, Akajdin, Demiral, Kadioglu – Juksek, Ozčan – Guler, Čahanoglu, Jildiz – Jilmaz

SASTAVI GRUZIJA - PORTUGAL

Gruzija: Mamardašvili – Kakabadze, Gvelesiani, Kašia, Lokošvili, Dvali – Čakvetadze, Kočorašvili, Kiteišvili – Mikautadze, Kvarchelija

Portugal: Košta – Dalo, Pereira, Silva, Inasio – Neto, Paljinja, Neveš – Konsisao, Feliks, Ronaldo

UVOD

Fudbaleri Gruzije i Portugala sastaju se u utakmici trećeg kola grupe F na prvenstvu Evrope. Gruziji je ovo prvo veliko takmičenje, trenutno ima samo bod u F grupi, ali i teoretske šanse da se domogne nokaut faze. Dokle god postoji šansa, verovaćemo u nju. Ne otpisujte nas - poručio je fudbaler Napolija Hviča Kvarachelije. S druge strane, Portugal je već obezbedio lidersku poziciju s maksimalnih šest bodova. Fudbaleri Češke i Turske sastaće se u utakmici trećeg kola grupe F na prvenstvu Evrope u Nemačkoj, u meču posle kog će biti jasno koji timovi će izboriti plasman u osminu finala. Česi s jednim bodom imaju šanse da se domognu druge pozicije i osmine finala, ali moraju da pobede Turke.Turci s tri boda ne daju trenutnu drugu poziciju, a za uspeh će im biti dovoljan i remi. Ipak, još uvek se pita i trenutno poslednjeplasirana Gruzija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading