BRAVO, MAJSTORE! Nikola Topić IZABRAN kao 12. na Draftu! Odlazi u najbolji NBA tim na Zapadu!

Autor:

Sport

27.06.2024

03:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan podvig mladog srpskog košarkaša.

BRAVO, MAJSTORE! Nikola Topić IZABRAN kao 12. na Draftu! Odlazi u najbolji NBA tim na Zapadu!

Foto: Starsport

Mladi srpski košarkaš Nikola Topić je napravio potez karijere odlaskom u najjaču ligu na svetu, jer je izabran kao 12. pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Očekivanja su bila velika s obzirom na Topićeve izvanredne igre u AdmiralBet ABA ligi, ali su povrede donekle usporile njegov napredak i dovele u pitanje njegovu poziciju na Draftu. Ipak, Oklahoma Siti Tander je prepoznao talenat bivšeg plejmejkera Crvene zvezde i odlučio se za ovog perspektivnog igrača.

Nikola Topić je bio visoko kotiran među potencijalnim draftovima, ali su povrede prethodnih meseci značajno uticale na karijeru sina nekadašnjeg asa crveno-belih Milenka Topića. Ovaj period manjka u igri doveo je do pitanja da li će klubovi želeti da preuzmu rizik s njim. Međutim, Oklahoma Siti Tander su prepoznali potencijal srpskog košarkaša i odlučili da mu pruže priliku da pokaže svoje umeće u NBA ligi.

 

 

Oklahoma Siti Tander je već imao iskustva sa srpskim igračima, poput Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, ali su oni kasnije trejdovani. Izborom Nikole Topića, najbolji tim Zapadne konferencije na kraju ligaškog dela prošle sezone je pokazao svoju posvećenost otkrivanju i podršci mladim talentima iz Srbije.

Kao prvi pik na ovom draftu izabran je Zakari Risašer iz Francuske, dok je sa druge pozicije uzet njegov zemljak Aleks Sar. Ovogodišnji NBA draft je doneo velika uzbuđenja, a izbori Risašera i Sara su samo dodatno naglasili globalni domet ovog događaja.

Srbija takođe ima još jednog predstavnika na NBA draftu, Nikolu Đurišića, čije se draftovanje očekuje u drugoj rundi.

Nikola Topić je sada na korak od ostvarenja sna da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a njegov put do uspeha će sigurno biti praćen velikim interesovanjem ljubitelja košarke širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading