POSLE PIKSIJA I ŠURBATOVIĆU PRETI OTKAZ? Čeka se zvanična odluka iz FSS, ali ne piše mu se dobro...

Autor:

Sport

26.06.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar poleteo sa ekipom iz Minhena

POSLE PIKSIJA I ŠURBATOVIĆU PRETI OTKAZ? Čeka se zvanična odluka iz FSS, ali ne piše mu se dobro...

Foto: Fudbalski savez Srbije

Sudeći po svemu, čeka nas prava čistka u Fudbalskom savezu Srbije nakon neuspeha naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Već se uveliko šuška o tome da je na listi otkaza prvi selektor Dragan Stojković Piksi, a kako saznajemo nezvanično iz izvora u FSS, ista sudbina čeka i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, u skladu sa potpunom promenom kadrova u vrhu.

Srpski fudbaleri nisu se proslavili na tekućem Evropskom šampionatu koji će se igrati do 14. jula u deset nemačkih gradova. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija okončali su takmičenje još u grupnoj fazi sa svega dva osvojena boda, u Grupi C, iz koje su čak tri tima nakon tri odigrane utakmice izborile plasman u eliminacionu fazu. Ispred Srbije su završili Engleska, Slovenija i Danska, a Srbija je sa poslednje dve selekcije igrala nerešesno, dok je na startu izgubila od favorita sa Ostrva.

Naročito je razočaravajuće što su „orlovi“ uspeli da postignu svega jedan gol (najgori rezultatat delimo sa Škotskom), uprkos velikom potencijalu koji imaju u najofanzivnijoj liniji tima – napadu. Ruku na srce nedostajalo je i kreacije koja bi omogućila šanse Mitroviću, Vlahoviću i Joviću, a kao najodgovorniji za debakl se označava selektor Dragan Stojković Piksi koji je srljao sa formacijom i izborom igrača.

Navijači Srbije, njih nekoliko desetina hiljada, jasno i nedvosmiselno su pokazali nezadovoljstvo nakon sinoćnjeg bledog remija sa Danskom, pošto su fudbalere oterali u svalčionicu. Kritike se nižu i u medijima, društvenim mrežama i kompletnoj sportskoj javnosti, a imun nije ostao ni predsednik države razočaran činjenicom da, između ostalog, ogromna ulaganja fudbal ponovo nisu opravdana.

Podsetimo, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i većina fudbalskih navijača u zemlji, nije zadovoljan rezultatima nacionalnog tima i ranom eliminacijom sa Evropskom prvenstvu u finalu.

"Orlovi" su takmičenje u Grupi C završili na poslednjem mestu sa dva osvojena boda, bez pobede, što je po mnogima debakl, jer su konkurenciji favorita Engleske, odnosno Slovenije i Danske, jedini okončali svoje putešestvije. 

Kako je Republika već pisala, opšti zaključak je da bi selektor Stojković, koji je u više navrata na kritike navijača odgovorio "ne igram ja", trebalo da preuzme odgovornost. da stane ispred kolektiva koji je formirao i preuzme odgovornost. Pa i ostavku da podnese ako bi to bilo za dobrobit srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Janko

27.06.2024 06:55

Nemar,tipično za Srbe na dobro plaćenim mestima