SVE MANJE SPORTA, SVE VIŠE POLITIKE: Ovaj EVRO je postao skandal! Albanski navijači nastavljaju sa provokacijama, ali sada imaju i društvo!

Autor:

Sport

19.06.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno ponašanje albanskih navijača.

SVE MANJE SPORTA, SVE VIŠE POLITIKE: Ovaj EVRO je postao skandal! Albanski navijači nastavljaju sa provokacijama, ali sada imaju i društvo!

Foto: www.profimedia.rs

Danas se u Hamburgu odigrava meč drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu između reprezentacija Hrvatske i Albanije, a grad je već okupiran navijačima ove dve zemlje. Ono što je interesatno je da je navijače ove dve selekcije ujedinila mržnja protiv Srbije, a navijaće zajedno, što znači da možemo da očekujemo gadne provokacije.

Posebnu pažnju na društvenim mrežama privukla je fotografija iz jednog paba u Hamburgu. Na njoj se vidi albanski navijač koji nosi majicu sa izuzetno zanimljivim natpisom na leđima: "Brat uz brata, Albanac uz Hrvata". Ova slika jasno pokazuje jedinstvo i podršku između navijača dve zemlje.

 

 

Takođe, pale su i provokacije na račun Srba. Naime, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi zajedničko skandiranje Hrvata i Albanaca u dresovima svojih reprezentacija, uz povike "Srbi, Srbi, ćivša nonen", što u prevodu znači: "Srbi, Srbi, j****o vam mater". Ovo navijačko jedinstvo protiv zajedničkog "neprijatelja" izazvalo je dosta pažnje i komentara.

 

 

Ovim potezima, obesmilio se sport i ovo Evropsko prvenstvo. Politika je umešala svoje prste, a da stvar bude u ovim skandalima je učestvovao i nemački policajac koji se pridružio albanskim navijačima, noseći lažnu zastavu Kosova i izvodeći tradicionalni ples. Dodatno, policajac je na kraju gestikulirao simboliku dvoglavog orla, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Da li će možda on biti kažnjen? Čisto sumnjamo, naravno, da ne. Nemci su se pokazali kao loši organizatori, a UEFA će sigurno pod nagovorom Evropske Unije, sramne organizacije, koja je uvek protiv Srba, ostati nema na sve ovo. Veoma sramno ponašanje albanskih i hrvatskih navijača. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ana

19.06.2024 17:19

Kako su odvratni sa politikom u sportu, umesto radosti, ljubavi prema sportu oni se primivno ponašaju, divljaci.