MIJATOVIĆ OŠTRO OSUDIO TADIĆEVU IZJAVU: Legendarni reprezentativac Jugoslavije imao jasnu poruku za kapitena Srbije!

Autor:

Sport

17.06.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti'' - jasan je Mijatović

MIJATOVIĆ OŠTRO OSUDIO TADIĆEVU IZJAVU: Legendarni reprezentativac Jugoslavije imao jasnu poruku za kapitena Srbije!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni reprezentativac Jugoslavije, Predrag Peđa Mijatović, dao je svoju analizu utakmice Srbije protiv Engleske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, Mijatović je istakao da je reprezentacija Srbije pokazala znatno poboljšanje u odnosu na prethodne nastupe.

- Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Mislim da je to sad potpuno drugačiji tim, s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu - rekao je Mijatović i dodao:

- Oslobodili smo se, uz nekoliko korekcija koje je napravio Piksi u drugom poluvremenu, što je izgledalo sasvim pristojno. Jedino negativno je rezultat, ali smatram da bi remi bio realan rezultat. Videli smo u fudbalu mnogo puta da bolji rival u tom trenutku izgubi utakmicu. Utisak je pozitivan - naveo je nekadašnji fudbaler Real Madrida.

Mijatović je naglasio da je meč protiv Slovenije ključan za Srbiju na ovom prvenstvu.

- Mislim da protiv Slovenije moramo da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda bi bila odlična, ali ne smemo izgubiti, jer postoji i treća utakmica koja nam daje šansu da se plasiramo u drugi krug - istakao je Mijatović i nastavio:

- Slovenija je naša finalna utakmica na Evropskom prvenstvu. Protiv Slovenije bi trebalo promeniti stil igre, ali i tim koji će izaći na teren. To su neke odluke o kojima bi selektor trebalo da razmišlja sa stručnim štabom - jasan je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Takođe, prokomentarisao je i kontroverznu izjavu aktuelnog kapitena Dušana Tadića.

- Pošto sam bio igrač, znam kako može da se oseća igrač koji je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. On je izvanredan igrač. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način - jasan je Mijatović.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić

Istakao je da takva izjava može da napravi negativnu energiju.

- Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rešavaju, ali bi trebale da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciju i to apsolutno ne znači da Tadić neće biti starter na narednoj utakmici. To treba ostaviti po strani i skoncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat - poručio je Predrag Mijatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading