KAKO PROTIV SLOVENACA I DANACA?: Srbija ima velike šanse do pozitivnog ishoda protiv ova dva nacionalna tima!

Autor:

Sport

17.06.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Orlovi'' krenuli sa EVROM.

KAKO PROTIV SLOVENACA I DANACA?: Srbija ima velike šanse do pozitivnog ishoda protiv ova dva nacionalna tima!

Foto: Profimedia

Reprezentacija Srbije sinoć je započela svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Izabranici Dragana Stojkovića izgubili su od Engleza sa minimanlnim rezultatom 1:0, ali nisu ostavili toliko loš utisak. Engleska je razočarala svojim partijama i tako ne igra glavni favorit turnira, a možda je jednostavno to bila neka skrivalica Gereta Sautgejta.

Međutim, ''orlovi'' su se pokazali dobro, naročito Strahinja Pavlović, koji samo što nije imao ulogu golmana na meču. Srbija se sada okreće meču protiv Slovenije koji može da bude i presudan oko prolaska u nokaut fazu. Nisu Slovenci bauk, ali su jako nezgodni, pogotovu ako se da prostora sjajnom Benjaminu Šešku koji je protiv Danske pokazao koliko može da bude opasan.

Danci su mu dva puta ostavili prostora i Šeško je odmah ugrozio gol Šmajhela. Prvi put je malo pored stative otišla lopta, drugi put je pogodio stativu razornim udarcem. Nadamo se da su Piksi i družina gledali i da će analizirati napadača Lajpciga koji može da bude jako opasan. Druga opasnost Slovenaca preti od igrača koji su ubacuju iz drugog plana, a to su Petar Stojanović i Andraž Šporar. Slovenija voli da dugim loptama gađa kazneni prostor i da preskače igru, ali našoj odbrani ne bi trebalo da budu problem duge lopte.

Što se tiče Danaca, oni se oslanjaju na individualni kvalitet Kristijana Eriksena koji je i pogodio juče protiv Slovenaca. Danska igra tradicionalno defanzivan fudbal i to će trebati dosta muke i borbe da se razbije bedem ove Skandinavske zemlje. Osim Eriksena, opasnost je i u vidu Vinda koji ima odlične sposobnosti i da asistira i napravi potez koji može da reši meč, baš kao juče kada je petom uputio pas do Eriksena nakon čega je on postigao pogodak.

Ne ide nam na ruku što ne umemo da igramo protiv Danske, ali je tadicija tu da bi se rušila. Sve u svemu biće zanimljivo videti ishod ovih mečeva i da konačno napravimo taj iskorak i plasiramo se u nokaut fazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading