TADIĆ SVE OTKRIO, OVO JE BIO PIKSIJEV PLAN: Evo o čemu je selektor razmišljao na startu EP - NE TO NIJE MEČ SA ENGLESKOM

Autor:

Sport

17.06.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taktički rizik se ovaj put nije isplatio.

TADIĆ SVE OTKRIO, OVO JE BIO PIKSIJEV PLAN: Evo o čemu je selektor razmišljao na startu EP - NE TO NIJE MEČ SA ENGLESKOM

Foto: Profimedia

Fudbaleri Srbije poraženi su od Engleske na startu EVRO 2024 sa 1:0, pa sada moraju da ostvare mnogo bolji rezultat protiv Slovenije i Danske kako bi prošli u osminu finala. Posle neuspeha u Gelzenkirhenu, osim same igre koja nije bila loša, razgovaralo se mnogo i o taktičkoj zamisli Dragana Stojkovića Piksija da kapitena Dušana Tadića ostavi na klupi, pa da ga uvede u nastavku meča.

Samom Dući se to nije svidelo, to je i rekao, a Piksi mu je replicirao na tome je trebalo da se završi. Međutim, fudbaler Fenerbahčea, koji je godinama igrao u Ajaksu, je upravo holandskim medijima do tančina objasnio šta se desilo sa tom taktičkom idejom. U uključenju u studio holandske televizije u kojem je gost bio i njegov nekadađšnji trener iz Ajaksa, a sada stručnjak Mančester junajteda Erin Ten Hag, Dušan je bio veoma otvoren.

Pozdrav Eriče, nadam se da je sve u redu, prijatelju. Bio je deo taktike našeg tima da ne počnem utakmicu. Naravno, ja inače uvek igram. Selektor mi je objasnio da prvo želi da se odbranimo, a da ću zatim ući u igru kako bih probao da promenim utakmicu. Verovao je da ćemo sačuvati 0:0 dok ja ne uđem u igru. Mislim da je selektor već razmišljao o utakmici protiv Slovenije, odnosno da ako pobedimo taj meč prolazimo grupnu fazu. Ja mislim da je bila sjajna prilika da pobedimo Englesku jer i pored toga što imaju sjajna imena u timu oni su nam dali previše prostora - počeo je Tadić.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Tadić i Piksi

Istakao je da bi sve bilo drugačije, da je od početka na terenu.

- Mogli smo da ih "povredimo". Da sam bio na terenu, mi bismo im stvorili više problema. Tako je kako je, moramo da poštujemo odluke. Idemo dalje. Imali smo mnogo prostora, smatram da bismo postigli barem jedan ili dva gola da sam ja mnogo više vremena bio u tom prostoru. Ali OK... To je fudbal. Treba da gledamo ka novim prilikama. Videćemo… Smatram da imamo sjajne šanse da prođemo u nokaut fazu, a to je najbitnije za nas - zaključio je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading