BOMBA U SPLITU: STIŽE DŽEKO! Italijani bruje o transferu veka u SPLITU!

Autor:

Sport

29.06.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš odnos sa Murinjom pogurao Bosanca ka Poljudu.

BOMBA U SPLITU: STIŽE DŽEKO! Italijani bruje o transferu veka u SPLITU!

Foto: Tanjug/AP

Iskusni napadač Edin Džeko (38), kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, sve bliže je potpisa ugovora sa splitskim Hajdukom.

Ono što se već danima priča, uskoro bi moglo postati i službeno, a potvrda te vesti stigla je i iz Italije. Naime, Nikolo Šira, italijanski stručnjak za transfere, objavio je da sjajni golgeter uskoro stići na Poljud. Nema sumnje da bi njegov dolazak bio ogromno pojačanje za tim koji je nedavno preuzeo legendarni italijanski fudbaler Đenaro Gatuzo.

- Edin Džeko je sve bliže Hajduku. Spreman mu je ugovor do 2026. godine. Napadač se dao na raspolaganje Hajduku koji trenutno dogovara transfer s Fenerbahčeom - napisao je Nikolo koji je među prvima tvrdio da je Ivan Perišić novi igrač Hajduka, a to se ispostavilo kao tačna informacija

Mediaset ističe da se Džeko i trener Fenerbahčea, Žoze Murinjo, nikako ne vide u zajedničkoj saradnji, te da se ne vole još iz vremena kada je "posebni" došao u Romu i premestio Džeka na klupu za rezervne igrače. 

Inače, Džeko je u redove Fenera stigao pred početak prošle sezone iz Intera. U prethodnoj sezoni je odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima, postigao 25 golova i dodao 10 asistencija. U bogatoj karijeri igrao je još i za Željezničar, Teplice, Volfsburg, Mančester siti, Romu... Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 129 nastupa i 64 pogotka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading