VIMBLDON "OTVARAJU" SRPSKI TENISERI: Evo kako izgleda raspored za prvi dan

Autor:

Sport

29.06.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je u drugoj polovini žreba.

VIMBLDON "OTVARAJU" SRPSKI TENISERI: Evo kako izgleda raspored za prvi dan

Foto: www.profimedia.rs

Svake godine, početak jula označava početak Vimbldona, jednog od najprestižnijih teniskih turnira na svetu. Ove godine, među prvima koji će zakoračiti na teren su srpski teniseri Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, kao i mlada Olga Danilović. Svi ljubitelji tenisa moći će da uživaju u njihovim mečevima, dok će se za Novaka Đokovića malo sačekati, s obzirom na to da je završio u drugoj polovini žreba.

Prvi srpski predstavnik na terenu biće Dušan Lajović, koji će se suočiti sa izazovom u vidu Grigora Dimitrova. Njihov meč zakazan je za ponedeljak u 12 sati na terenu broj dva. Lajovićeva borba biće jedan od mečeva koji će privući pažnju ljubitelja tenisa širom sveta.

Nakon Lajovića, na teren će izaći Miomir Kecmanović, koji će se suprotstaviti Sumitu Nagalu. Njihov meč zakazan je za 18 časova na terenu broj 10. Kecmanović će imati priliku da pokaže svoje teniske veštine i izbori se za prolazak u narednu rundu turnira.

Mlada srpska teniserka Olga Danilović našla se u glavnom žrebu Vimbldona kao "laki luzer". Njen meč protiv Anke Todoni zakazan je za 14 časova na terenu broj devet. Danilovićeva će imati priliku da pokaže svoj talenat i hrabro se suprotstavi svojoj protivnici.

Osim mečeva srpskih tenisera, prvog dana Vimbldona očekuju nas i neki zanimljivi dueli. Alkaraz i Lajal otvaraju centralni teren od 14.30, dok će Danil Medvedev igrati protiv Aleksandra Kovačevića od 14 časova. Takođe, Janik Siner će se suprotstaviti Janiku Hanfmanu na terenu broj jedan, a njihov meč zakazan je za 18 časova.

Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju početak Vimbldona i prve mečeve naših tenisera, nadajući se uspehu i sjajnim partijama na najpoznatijem teniskom turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading