ENGLEZI DRHTE OD GROBARA: Evo koliko navijača Partizana naši rivali očekuju na meču sa Srbijom

Autor:

Sport

11.06.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gre navijača crno-belih ostrvski tabloidi opleli i po Zvezdinim delijama.

ENGLEZI DRHTE OD GROBARA: Evo koliko navijača Partizana naši rivali očekuju na meču sa Srbijom

Foto: Starsport

Englezi vode medijski rat protiv Srbije. Ostrvska selekcija biće favorit protiv "orlova" u prvom meču C grupe na Evropskom prvenstvu koji će biti odigran u nedelju 16. juna u Gelzenkirhenu, ali tamošnjoj javnosti su napameti i naši navijači a ne samo izabranici Dragana Stojkovića Piksija.

Tako Englezi već danima pišu o srpskim navijačima kao hodajućem zlu, kao dobro organizovanoj armiji. Oni su se pozabavili našim navijačkim grupama klubova, iako oni gotovo da ne idu da prate reprezentaciju. Da skandal bude veći, Dejli mejl je u sve upleo i rat u Ukrajini, Rusiju, čak i Vladimira Putina dok je govorio o Zvezdinim delijama. "Srpska vojska putinovskih nasilnika naciljala je navijače Engleske", glasi naslov reportaže iz Beograda. Reporter engleskog medija napravio je priču o navijačima Srbije, ali uglavnom iz sramnog ugla.

Samo dan jasnije, ugledni tabloid San, pozabavio se drugom najvećom navijačkom grupom u Srbiji Partizanovim grobarima. Kako se navodi u tekstu, nemačka policija je upozorila engleske navijače da se pripreme za meč sa Srbijom na EVRO 2024 jer se očekuje dolazak oko 500 "nasilnih srpskih huligana". Ovaj otvarajući meč za obe strane već je označen kao "veoma visok rizik" prema proceni nemačke policije, koja je angažovala dodatnih 1.300 policajaca za dan utakmice, kao i pojačan nadzor. U prvi plan su kao ozloglašeni navedeni "Hedhantersi" i generalno "Grobari", za koje se tvrdi da se smatraju najopasnijim fudbalskim navijačima u Evropi.

Republika

Foto: thesun/printscreen

Naslov teksta u tabloidu San

- Njihova istorija sukoba na ulicama i užarenih borbi na tribinama tokom međunarodnih utakmica, pa čak i napada na protivničke igrače, čini ih strahom evropskih fudbalskih scena - stoji između ostalog u tekstu.

Sa druge strane, engleski navijači su okarakterisani kao oni koji su poznati po pravljenju nereda na fudbalskim utakmicama kroz neprikladne pesme, alkoholom izazvane ispade i neumornu aroganciju prema sposobnostima svojih fudbalskih timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading